Vsetín: Příjem žádostí o kotlíkové dotace od 14. června

20.05.2022 18:18 | Tisková zpráva

Program na výměnu zdrojů tepla v nízkopříjmových domácnostech Zlínského kraje, prostřednictvím něhož je možné zažádat o kotlíkové dotace, vyhlásil Zlínský kraj. Příjem formulářů žádostí o poskytnutí dotace bude spuštěn 14. června v 8 hodin a ukončen 31. srpna v 17 hodin. Datum a čas přijetí elektronického formuláře žádosti není rozhodující pro stanovení pořadí žádosti.

Vsetín: Příjem žádostí o kotlíkové dotace od 14. června
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Podporována bude výměna kotlů na pevná paliva 1. a 2. emisní třídy v rodinných domech, bytových jednotkách v bytových domech a nově, za splnění určitých podmínek, také v rekreačních objektech. Výměna může být realizována nejdříve od 1. ledna 2021 a žadatel musí být vlastníkem nebo spoluvlastníkem nemovitosti, v níž dochází k výměně, musí v ní bydlet a splňovat podmínku nízkopříjmové domácnosti.

Průměrný čistý příjem na osobu a rok každého z členů domácnosti, kteří žijí v nemovitosti, v níž se kotel mění, nesměl překročit v roce 2020 částku 170 900 Kč. Výjimku pro dokládání příjmů tvoří domácnosti tvořené výhradně starobními či invalidními důchodci 3. stupně, žadateli, kteří pobírali dávky v hmotné nouzi nebo příspěvek na bydlení, a nezletilými žadateli nebo studenty denního studia do 26 let.

Zájemci o dotaci mohou požádat až o 95 % nákladů na výměnu neekologického kotle za tepelné čerpadlo s dotací nově až 180 000 Kč, kotel na biomasu (automatický i ruční) s dotací až 130 000 Kč nebo plynový kondenzační kotel s dotací až 100 000 Kč. Vzhledem k aktuální geopolitické situaci je omezení získání dotací na plynový kondenzační kotel, kdy bude dotace vyplacena jen v případě, že zájemci kotel vyměnili do 30. dubna 2022 nebo doloží závaznou objednávku na plynový kondenzační kotel vystavenou k tomuto datu.

Aktuální informace jsou uvedeny na webu www.kr-zlinsky.cz/kotliky nebo je možné se obracet na projektové manažerky na Městském Úřadě ve Vsetíně, které bezplatně pomohou s kompletním vyřízením žádostí o tuto dotaci, vč. závěrečného vypořádání:

Mgr. Studenská Pavla, DiS., tel.: 605 383 449

Ing. Živníčková Pavlína, tel.: 733 165 427

Ing. Novotná Marie, tel.: 733 784 001

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…