Vsetín: Připomínkujte do pátku návrh změny územního plánu

03.08.2022 20:32 | Tisková zpráva

V těchto dnech finišuje pořizování změny stávajícího Územního plánu Vsetín s cílem reagovat na aktuální či výhledové potřeby města a vytvářet i nadále územní podmínky pro jeho další úspěšný rozvoj. Připomínky k návrhu změny číslo 6 územního plánu mohou občané podávat ještě do pátku 5. srpna 2022.

Vsetín: Připomínkujte do pátku návrh změny územního plánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Územní plán stanovuje základní koncepci rozvoje území, ochranu jeho hodnot, jeho plošného a prostorového uspořádání, stanovuje spořádání krajiny a koncepci veřejné infrastruktury, vymezí zastavěné území, vymezí plochy a koridory: zastavitelné plochy, plochy přestavby, plochy a koridory pro veřejně prospěšné stavby a veřejně prospěšná opatření, plochy pro územní rezervy a stanoví podmínky pro využití těchto ploch a koridorů.
 
Zákonnou povinností města je územní plán vyhodnotit každé čtyři roky a dle potřeby pořídit jeho aktualizaci. Termín aktualizace připadá na letošní rok. K návrhu změn vůči stávající podobě územního plánu, který najdete ZDE, je možné podávat písemné připomínky a námitky do pátku 5. srpna 2022 včetně, a to na adresu městského úřadu, ulice Svárov 1080, PSČ 755 01.
 
Uplatněné námitky a připomínky jsou pořizovatelem vyhodnoceny ve spolupráci s určeným zastupitelem, případně je územně plánovací dokumentace upravena a následně je změna územního plánu předložena zastupitelstvu města k vydání. Definitivní podobu tedy získá aktualizovaný územní plán teprve po schválení zastupitelstvem města, což se předpokládá na zářijovém zasedání.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…