Vsetín: Radní podpořili Dům pokojného stáři i ranou péči

20.06.2018 12:16

Čtyři žádosti o dotaci z oblasti poskytování sociálních služeb podpořili radní na svém červnovém jednání. Částečného pokrytí nákladů spojených s provozem v letošním roce se tak dočkala například pobytová služba Dům pokojného stáří v Novém Hrozenkově či Středisko rané péče SPRP, pobočka Olomouc.

Vsetín: Radní podpořili Dům pokojného stáři i ranou péči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Rada města Vsetína v letošním roce podpořila již devět individuálních žádostí o dotaci pro sociální oblast v celkové částce sto čtyřicet tři tisíc devět set korun,“ připomněla místostarostka Simona Hlaváčová a dodala: „Z toho na červnovém jednání jsme vyhověli čtyřem žádostem celkově za takřka třicet tisíc korun.“

Příspěvku na pokrytí nákladů spojených se službami pro seniory se dočkal i  Domov pokojného stáří na Nové Hrozenkově. Charitě Nový Hrozenkov byla rovněž poskytnuta dotace na částečné pokrytí nákladů na pobytové odlehčovací služby pro občany ze Vsetína. 

Radní podpořili také poskytování odlehčovací služby v Charitním domě pokojného stáří ve Valašské Bystřici, kde budou v roce 2018 ubytováni občané s trvalým pobytem na Vsetíně.

Dotace byla schválena i na částečné uhrazení nákladů spojených se službou rané péče rodinám pečujícím o dítě se zrakovým nebo kombinovaným postižením pobočce Střediska rané péče SPRP v Olomouci. Tato péče je poskytovaná přímo na území města rodinám ze Vsetína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…