Vsetín: Radnice funguje jako výdejní místo ochranných pomůcek pro lékaře a sociální služby

05.04.2020 18:38

Vsetínský městský úřad v nynějším krizovém stavu pracuje nejen na dodávkách nezbytného materiálu a dobrovolnických služeb seniorům a jiným ohroženým skupinám, ale slouží také jako výdejní místo pro zásilky zdravotníkům a sociálním službám z Krajského úřadu Zlínského kraje. Radnici se také podařilo zajistit 1000 litrů dezinfekce, kterou směřovala jednotlivým obcím do celého ORP, a také všem jednotkám místních hasičů.

Vsetín: Radnice funguje jako výdejní místo ochranných pomůcek pro lékaře a sociální služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„V těchto dnech jsme obdrželi z krajského úřadu třetí dodávku pro vsetínské ambulantní lékaře. Městský úřad funguje podle krizového plánu jako výdejní místo. V prvních dvou zásilkách jsme lékařům předali více než 3000 respirátorů, stejný počet roušek a několik desítek litrů dezinfekce,“ vysvětlil starosta Vsetína Jiří Růžička s tím, že dodávky do Vsetína míří pravidelně dvakrát týdně a výdej probíhá denně od 9 do 14 hodin, kromě soboty.

Zaslané ochranné pomůcky a dezinfekční prostředky si na úřad chodí vyzvednout i pracovníci sociálních služeb. Dosud jim bylo předáno téměř 20 000 roušek, více než 1000 párů rukavic a téměř 1000 litrů dezinfekce. „I nezbytné dodávky do sociálních služeb se budou, dle dostupných informací, pravidelně opakovat,“ dodal starosta. „V příštím týdnu budeme rozdělovat obcím celého ORP dalších 1375 litrů dezinfekce, kterou zajistil krajský úřad,“ uzavřel starosta.

V budově městského úřadu na Svárově stále funguje sběrné místo pro ručně šité roušky. Dobrovolníci je mohou nosit kdykoliv, i o víkendech, stačí zazvonit na službu Městské policie, která jim umožní vstup do vestibulu, kde se nachází sběrné místo. Odbor sociálních věcí roušky stále distribuuje ohroženým skupinám, dosud bylo vydáno více než 900 roušek, zejména seniorům, kteří žijí sami nebo v domech se zvláštním určením a v domově pro seniory na Jasence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…