Vsetín: Radnice připravuje revitalizaci Rybníků

20.10.2019 10:45

Radnice připravuje komplexní opravy sídliště Rybníky. V návrhu rozpočtu města na příští rok jsou vyčleněny finance na zpracování projektové dokumentace.

Vsetín: Radnice připravuje revitalizaci Rybníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Na rekonstrukci veřejných prostor na Rybníkách máme zpracovanou studii. Momentálně pracujeme na zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí a dokumentace pro stavební povolení. V tuto chvíli předpokládáme, že regenerace proběhne po dokončení projektů a získání stavebního povolení od roku 2021,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

Veřejné prostranství na Rybníkách tak bude kompletně renovováno: počítá se s úpravou prostorů před domy, novými hřišti, sportovišti, chodníky. Rekonstrukce se dočkají i místní komunikace, chystá se i úprava a doplnění městské zeleně. Stavebními úpravami projde také veřejné osvětlení.

„Obdobně jako v případě regenerace Luhu, chceme získat dotace na regeneraci veřejných prostranství na sídlištích, ze Státního fondu rozvoje bydlení, “ dodal starosta.

Sídliště Rybníky patří mezi ta nejstarší ve Vsetíně. První domy byly postaveny v roce 1945, výstavba pokračovala až do roku 1990. Do rozhodování o rozsahu a potřebných změn radnice zapojila místní obyvatele hned několikrát, jednou formou ankety a následně také veřejným projednáváním studie úprav, které proběhlo v roce 2017. Připomínky místních byly následně zahrnuty do projektové dokumentace, kterou zpracovali architekti z olomouckého ateliéru Bonmot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…