Vsetín: Regenerace sídliště v Luhu pokračuje čtvrtou etapou

19.08.2018 14:47

Čtvrtou etapou pokračuje regenerace sídliště Luh, které paří k nejstarším ve Vsetíně. Na rozdíl od předchozích ji město financuje z vlastních finančních prostředků. Stavební práce byly zahájeny v červnu tohoto roku a dokončení této etapy je podle smlouvy o dílo naplánováno na začátek listopadu. Obnova si vyžádá přibližně devět milionů korun.

Vsetín: Regenerace sídliště v Luhu pokračuje čtvrtou etapou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Vzhledem ke změně nařízení vlády, dle kterého se poskytuje dotace, a změně poskytovatele dotace z Ministerstva pro místní rozvoj na Státní fond rozvoje bydlení, budeme nuceni letos opravy financovat sami,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička s tím, že peníze na regeneraci byly zahrnuty do rozpočtu na letošní rok.

Předcházející tři etapy regenerace sídliště přinesly jeho obyvatelům mnoho vylepšení v oblasti kvality komunikací, chodníků, veřejného osvětlení, přibyla nová parkovací místa a opravena byla řada hřišť. Město tyto práce financovalo částečně ze svého rozpočtu, částečně také dotačními prostředky od Ministerstva pro místní rozvoj z programu Podpora regenerace sídlišť. „Celkem jsme zde v minulých třech letech proinvestovali jednadvacet milionů korun, z nichž dvanáct milionů korun činila dotace,“ řekl starosta Jiří Růžička.

„Předmětem čtvrté etapy regenerace jsou stavební úpravy stávajících chodníků, dětských hřišť, multifunkčního hřiště, ploch pro kontejnery na komunální a tříděný odpad, odvodňovacích žlabů, sadové úpravy a městský mobiliář, vylíčil technik úřadu Josef Šťastný. Pracuje se ve vnitrobloku mezi domy čp. 1796, 1797, 1798, 1799, 1800 a 1810 mezi ulicemi Svornosti a Jasenická.

Na dětském hřišti u domu čp. 1799 dojde k výměně dopadové plochy, kdy stávající kačírek nahradí litý pryžový povrch a plochy pod mobiliářem budou ze zámkové dlažby. „Hrací prvky na tomto hřišti zůstanou zachovány,“ informoval Jiří Růžička.

Další dětské hřiště v sousedství velkého hřiště se dočká nového pískoviště a hracích prvků – domečku a škuneru s minihnízdem. Nebude opět chybět nový mobiliář a litý pryžový dopadový povrch.

Osazení nového městského mobiliáře

„Rekonstrukce se dočká i stávající velké asfaltové hřiště,“ přiblížil Josef Šťastný, podle něhož toto sportoviště dostane nový umělohmotný modulový povrch, bude vybaveno mantinely, síťovým oplocením, košem na streetball, integrovanými brankami, sloupky na uchycení sítí na volejbal, tenis a nohejbal a také lajnováním na řadu míčových sportů. Na zpevněných plochách kolem hřiště bude nový mobiliář, a to lavičky, koše na odpadky či stojany na kola.

U starého a nefunkčního hřiště na volejbal bude odstraněn povrch z litého asfaltu a plocha bude zatravněna.

Součástí čtvrté etapy regenerace je dále osazení nového městského mobiliáře – laviček, odpadkových košů, sušáků na prádlo a klepačů na koberce. U domu čp. 1797 vznikne nová vydlážděná plocha pro umístění kontejnerů na komunální a tříděný odpad.

Po čtvrté etapě projektu regenerace Luhu by měly následovat další. Město předpokládá, že na pátou etapu požádá opět o přidělení dotace. Nyní probíhá zpracování a příprava dokladů potřebných k předložení žádosti o dotaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…