Vsetín: Služební auta městských strážníků jsou vybavena nanotechnologií

15.06.2017 19:02

Už týden mají strážníci Městské policie Vsetín aplikován ve služebním vozidle speciální nástřik nanotechnologie, která pomůže zlikvidovat bakterie, viry, plísně i nepříjemné pachy. Ve čtvrtek 8. června si kromě Vsetína nechalo nástřik nanotechnologie ve vozidle městských strážníků aplikovat také Valašské Meziříčí.

Vsetín: Služební auta městských strážníků jsou vybavena nanotechnologií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Naši strážníci denně pracují s rizikovými skupinami lidí, mezi kterými se mohou šířit nejrůznější nákazy, proto jsme přivítali možnost eliminovat případné obtíže,“ připomíná ředitel vsetínských strážníků Patrik Pecina. Díky eliminaci bakterií se odstraní i nepříjemné pachy v interiérech aut a nemalou přidanou hodnotou je i ta skutečnost, že se ošetřené plochy velmi dobře udržují čisté, protože odpuzují mastnoty a nečistoty.

Nanotitanový nástřik, který je aplikován ve služebním vozidle vsetínské městské policie funguje na všechny mikroorganismy, a dokáže dlouhodobě výrazně snížit bakteriální znečištění interiérů až o osmdesát procent. Dodavatel služby navíc garantuje její účinnost nejméně po dobu dvou let.

„Ihned po ošetření interiéru služebního vozu se spustí oxidační procesy, kdy jsou mikroorganismy při kontaktu s ošetřenými plochami ihned degradovány. Toto vše se děje neustále v interakci se světlem 24 hodin denně,“ uvedl Jaromír Hanačík z firmy NanoZone, s tím, že samotná aplikace trvá asi 9 minut a bezprostředně po aplikaci může být vozidlo používáno pro služební účely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…