Vsetín: Strážníci se zaměří na stání aut na zeleni

17.03.2015 7:29

S ústupem sněhové pokrývky se v plné nahotě opět objevuje častý nešvar, s nímž se setkáváme na nejrůznějších místech našeho města. Je jím stání motorových vozidel na veřejné či jiné zeleni.

Vsetín: Strážníci se zaměří na stání aut na zeleni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Vedení města se s tímto jednáním, které lze hodnotit i jako vandalismus, rozhodlo bojovat. Městská policie již dostala příkaz, aby se na nezodpovědné řidiče zaměřila a jejich počínání tvrdě postihovala.

V době, kdy město pokrývala sněhová pokrývka, nebylo zcela zřejmé, zda odstavená vozidla stojí na trávě či nikoli. Nyní však tato místa vidíme všude kolem sebe.

Rozbahněné rozježděné plochy, které se již nedají nazvat trávníkem, hyzdí všechny části Vsetína. Technické služby, které se o městskou zeleň starají, tak nyní čekají mnohatisícové výdaje spojené s tím, aby jejich zaměstnanci tato místa upravili a znovu oseli travním semenem. Než však tráva vzejde, bude to trvat řadu týdnů, a to pouze v případě, že řidiči již na těchto místech svá vozidla odstavovat nebudou. „Měli bychom se lépe starat o prostředí, ve kterém žijeme, a rozbahněné plochy místo trávníků se jistě nikomu nelíbí,“ apeloval na občany města místostarosta Tomáš Pifka a zároveň řidiče upozornil, že městská policie se bude na nezodpovědné řidiče zaměřovat a tvrdě je trestat.

Strážníci mohou za stání na zeleni udělit řidiči pokutu až 1000 korun. V přestupkovém řízení pak hrozí viníkovi kromě pokuty i uhrazení nákladů řízení ve výši dalšího tisíce korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…