Vsetín: Třetí stacionární radar bude měřit rychlost v Jiráskově ulici

21.10.2018 8:36

Od začátku roku eviduje odbor správních agend přes čtyřiadvacet tisíc přestupků za nedodržení nejvyšší povolené rychlosti v Potůčkách a Rokytnici. Přepočteno na měsíc se číslo vyšplhá na dva tisíce čtyři sta. Nyní město začne měřit také v Jiráskově ulici u přechodu pro chodce u základní školy Trávníky.

Vsetín: Třetí stacionární radar bude měřit rychlost v Jiráskově ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Radar bude monitorovat oba směry. Řidiči v místě totiž často překračují rychlost, což ohrožuje bezpečnost dětí. Instalace by měla být dokončena do konce roku. Radnice čekala, až společnost ČEZ dokončí přípojku, poté technické služby vybetonovali patku a na ni se v nejbližší době umístí sloup se skříní.

Podle strážníků stacionární radary v Potůčkách a Rokytnici významně přispívají ke zklidnění dopravy. Vstoupením na přechod už lidé neriskují zdraví a životy. V příštím roce by se proto mělo začít měřit také v Jasenické ulici před základní školou Luh. Není zatím jasné, kdy přesně se tak stane, neboť tamní pozemky nepatří městu, a bude se muset vyjednat jejich odkup nebo pronájem. „Za čtyři měřící stanice, jednu kameru a další potřebné vybavení zaplatíme dva miliony tři sta tisíc korun včetně daně z přidané hodnoty,“ vypočítal starosta Jiří Růžička.

Na pokutách od začátku roku 14,5 milionu

Rychlost začalo město Vsetín měřit nejprve u přechodu pro chodce v Potůčkách, a to v lednu letošního roku. V Rokytnici, zahájil provoz stacionární radar naproti výrobně ponožek v červnu. „Nejčastější přestupek, za který řidiči platí pokutu, je překročení nejvyšší povolené rychlosti o deset až dvacet kilometrů za hodinu. Nejvyšší rychlost, jakou jsme zatím zaznamenali, byla sto třicítka v hodině,“ vylíčil ředitel vsetínské městské policie Patrik Pecina s tím, že strážníci vyhodnocují fotografie z radarů, které poté putují odboru správních agend, který neukázněné řidiče vyzývá k zaplacení pokuty.

Za měření rychlosti v Potůčkách a Rokytnici vybrala radnice od počátku roku čtrnáct a půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…