Vsetín: Valašská padesátka se jede

18.01.2019 19:02

Klub českých turistů Vsetín připravuje na sobotu 19. ledna 42. ročník přejezdu „50 kilometrů na lyžích po Valašsku“.

Vsetín: Valašská padesátka se jede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V minulých dnech napadlo na hřebenech valašských hor velké množství sněhu, který způsobil na řadě míst polomy stromů. Organizátoři Valašské padesátky z Klubu českých turistů Vsetín tak měli obavy, že se jim trasu nepodaří zprůjezdnit či na ní nebude bezpečno. Podle nejčerstvějších informací předsedy KČT Vsetín Jiřího Homolky se však letošní Valašská padesátka pojede v původním termínu, tedy zítra, v sobotu 18. ledna. „Hřeben by měl být v mezích možností průjezdný, a pokud se nic nenadálého nestane, tak i rolbou,“ uvedl ve čtvrtek 17. ledna v podvečer Jiří Homolka, předseda KČT Vsetín, z. s.

Trasa 50kilometrového přejezdu je naplánována z Bumbálky přes Soláň a Vsacký Cáb na Vsetín. Zkrácená 30kilometrová trať vede ze Soláně přes Vsacký Cáb na Vsetín. Odjezd účastníků ze Vsetína na start je v 7 hodin z nádraží ČSAD Vsetín.

Startovné + doprava činí 150 korun. Startovné z místa startu činí 50 korun. Cena zahrnuje dopravu na start a převoz zbylých zavazadel do cíle. V cíli bude připraveno malé občerstvení + diplomy, a pro nejrychlejší účastníky věcné ceny.

Start přejezdu není hromadný, z Bumbálky lze na trať vyrazit v době od 7:30 do 10 hodin, ze Soláně od 9 do 9:30 hodin. Cíl přejezdu je v klubovně KČT Vsetín na Dolní Jasence 171 mezi benzínovou pumpou a restaurací Valášek. Část trasy, která vede městem, bude značena červenými fáborky.

Účast v přejezdu je na vlastní nebezpečí. V průběhu přejezdu můžete volat na tel. č.: 604 457 184 nebo 604 457 284.

Informace o přejezdu získáte na tel. číslech 732 480 747 nebo 736 754 097. V případě nepříznivých sněhových podmínek sledujte aktuální informace na nástěnce KČT Vsetín, která je umístěna na ulici Svárov naproti prodejny Baťa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…