Vsetín: „Vépépáci“ opět v ulicích města

05.03.2020 18:55

Od počátku března nastoupilo do městské příspěvkové organizace Technické služby (TS) města Vsetína sedm nových pracovníků na veřejně prospěšné práce (VPP). V dubnu pak přibude ještě jeden. Celkem se tak bude na úklidu města podílet v následujících pěti měsících devět lidí.

Vsetín: „Vépépáci“ opět v ulicích města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Město Vsetín má se zaměstnáváním lidí na veřejně prospěšné práce dlouholeté zkušenosti. V roce 2017 jich pracovalo v ulicích dokonce téměř osm desítek. Od té doby se však jejich počet neustále snižuje. Letošní zimu tak v technických službách pracovali pouze čtyři „vepépáci“.

„Na projektu veřejně prospěšných prací spolupracujeme se vsetínským úřadem práce, který se na něm finančně podílí. Tyto pracovní pozice jsou určeny pro dlouhodobě nezaměstnané, starší 50 let, zdravotně či sociálně znevýhodněné osoby. Cílem jejich zaměstnání je obnovení pracovních návyků po dlouhodobé evidenci na úřadu práce,“ uvedla Jana Zvoníčková z TS, avšak zároveň dodala, že vzhledem k celkově nízké nezaměstnanosti a příznivé situaci na trhu práce je počet těchto osob v evidenci úřadu práce velmi omezený.

Od počátku března se i přesto podařilo získat dalších sedm pracovníků na VPP, od dubna přibude ještě jeden. Jejich náplní práce bude především úklid ulic v centru města i v sídlištích, na jaře pak budou provádět úklid chodníků po zimní údržbě a dále pak odstraňovat černé skládky, uklízet stanoviště pro kontejnery na odpad, hřiště a další veřejné plochy. „Vzhledem k malému počtu pracovníků však bude frekvence úklidu v sídlištích nižší než v minulých letech. V centru se naopak bude uklízet každodenně,“ přiblížil ředitel TS Lubomír Střelec s tím, že pracovní smlouvy mají „vépépáci“ na dobu pěti měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…