Vsetín: Využijte dalších termínů pro značení kol syntetickou DNA

19.07.2017 10:01

Už více jak 160 majitelů jízdních kol využilo v letošním roce možnosti ochránit své kolo před zloději, a nechali si jej na služebně Městské policie Vsetín označit syntetickou DNA. Zájemci se mohou objednat na telefonním čísle 571 491 214 nebo přímo na služebně vsetínských strážníků. Označená kola jsou navíc opatřena také speciální samolepkou, která zloděje na forenzní označení upozorňuje.

Vsetín: Využijte dalších termínů pro značení kol syntetickou DNA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zaparkovaná kola

„První kola jsme začali značit už v květnu a jsme rádi, že i letos je o tuto službu mezi obyvateli zájem. V červenci je ještě volný termíny ve středu 26. a v srpnu pak ve čtvrtek 3., středu 9. a 16. Samotné značení probíhá na služebně městské policie, která sídlí v prvním patře vsetínské radnice,“ informuje ředitel městské policie Patrik Pecina a dodává: „Po samotném označení kola speciální směsí bude jeho majitel registrován do databáze Městské policie Vsetín a národní databáze REFIZ.“ V případě odcizení takto označeného kola bude při kontrolách je snazší pomocí čtečky identifikovat, a zkontaktovat tak majitele.

Před označením a registrací kola se musí zájemci prokázat dokladem totožnosti a dokladem o koupi či nabytí jízdního kola, ať už se jedná o paragon, fakturu či kupní smlouvu. Pokud tento doklad občané nemají, podepíší na místě čestné prohlášení, že je kolo opravdu jejich. Důležitou podmínkou je také to, aby kolo čisté. 

Městští strážníci byli i letos úspěšní v projektu Ministerstva vnitra ČR, díky kterému mohli pořídit sady k forenznímu označení kol, jež umožní kola identifikovat. Zakoupené sady vystačí více jak na 230 kol a městská policie poskytuje tuto službu zdarma.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…