Vsetín: Výzva DPNK nabídne v květnu pestrou škálu akcí na triko

03.04.2022 7:35 | Tisková zpráva

Vsetín: Výzva DPNK nabídne v květnu pestrou škálu akcí na triko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Hlavním cílem DPNK je přilákat hravou formou obyvatele města a zaměstnance, aby alespoň na měsíc nechali auto doma a zkusili se do práce dopravovat „vlastním pohonem“. „K cestám lze využít například kolo, koloběžku nebo chodit pěšky. Jednotlivé způsoby dopravy je přitom možné libovolně kombinovat. Denně se zapisují maximálně dvě trasy, tedy do práce a z práce, přičemž každá musí mít délku nejméně jeden a půl kilometru,“ přiblížila koordinátorka výzvy DPNK pro Vsetín Iveta Balejová s tím, že každý účastník zapisuje v průběhu května jízdy buď na webu ZDE, nebo prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu.

Pro účast ve výzvě je nutné vytvořit tým (třeba firemní) o dvou až pěti členech. V hlavní kategorii DPNK není cílem najezdit co nejvíce kilometrů, ale jezdit pravidelně. „Registrovat se lze na webu www.dopracenakole.cz (ZDE) až do 30. dubna,“ upozornila Iveta Balejová s tím, že po platbě registračního poplatku obdrží účastníci tričko z biobavlny s originální grafikou, které pak jejich držitele opravňuje k účasti na takzvaných akcích na triko.

„Pro účastníky jsme zajistili vstupy zdarma do městských lázní v neděli 22. května d 9 do 10 hodin a v úterý 31. května od 17:30 do 18:30 hodin. Líska nabídne každé pondělí a čtvrtek od 9 do 15 hodin ve svém Férovém obchůdku na Dolním náměstí skvělou fairtradovou kávu nebo čaj zdarma. A Masarykova veřejná knihovna poskytne po celý květen dvacetiprocentní slevu na roční registraci,“ vyjmenovala bonusy na triko místostarostka Simona Hlaváčová.

Součástí květnové výzvy budou i oblíbené snídaně na cyklostezkách, které podpoří místní společnost Kayaku Safety Systems Europe. Jedna se uskuteční v pátek 13. května v Jasenicích a druhá ve čtvrtek 26. května na Bobrkách.

„Účastníci DPNK se mohou těšit i na veřejné cyklo vyjížďky. V sobotu 7. května otevřeme sezonu na Cyklostezce Bečva, o týden později, 14. května, si vyjedeme s organizátory cykloturistického projektu Vrchařská koruna Valašska a v sobotu 21. května se členy Skupiny přátel lehkého šlapání. Trasy vyjížděk budou upřesněny,“ přiblížila místostarostka s tím, že o definitivní tečku za květnovou výzvou DPNK se postará v pátek 17. června slavnostní vyhlášení výsledků na koupališti Pod Pecníkem, a to s hudebními vstupy Bolka Vjaclovského.

Podrobnější informace k DPNK získáte nejen na webu ZDE, ale také ve facebookové skupině Do práce na kole – Vsetín.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…