Vsetín: „Zuška“ připravuje pouliční výstavu

04.04.2021 13:30

Výtvarný obor Základní umělecké školy Vsetín ve spolupráci s Domem kultury (DK) Vsetín a vsetínskou radnicí chystá pouliční výstavu žákovských prací, které vznikly během distanční výuky. Instalace výstavy s názvem „Člověče, nezlob se, jaro je tady!“ proběhne v dubnu na náměstí Svobody.

Vsetín: „Zuška“ připravuje pouliční výstavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Tato iniciativa vznikla zcela spontánně v mé hlavě. Má to být malé milé překvapení v časech ne moc dobrých, a také poděkování rodičům. Z domácí tvorby je totiž vidět nejen práce žáků, ale též podpora, pomoc a velkorysost rodičů, a hlavně jejich společný čas. Výstava ukáže desítky prací a možná dosáhneme až na stovku,“ uvedla za pořádající školu Kateřina Davidová.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Do příprav výstavy se zapojil i Dům kultury Vsetín. „Naplánovaná akce se nám líbila, a tak jsme nabídku ke spolupráci přijali. V této době, kdy je omezena veškerá kulturní činnost, jsme rádi poskytli technickou pomoc, aby se kultura a umění dostalo k co nejširší veřejnosti, a aby se ukázalo, že ani zuška nezahálí a žáci doma za podpory rodičů tvoří,“ uvedla jednatelka DK Petra Vaňková.

V průběhu dubna tedy budou mít obyvatelé Vsetína možnost vidět na „kolečkové“ části náměstí Svobody zhruba osm kruhových stojanů s fotografiemi domácí tvorby žáků Základní umělecké školy Vsetín na téma Jaro. Výstava bude proměnlivá nejen podle počasí, ale každý týden bude doplněna o nové práce.

„V počítači máme autentické obrázky z domácích ateliérů, ale nemůžeme vás pozvat do prostor naší umělecké školy nebo do galerie. Právě proto najdete výstavu: Člověče, nezlob se, jaro je tady! venku – před kinem Vatra. Potěšte své oko i duši, když půjdete náhodou kolem,“ zve všechny Kateřina Davidová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…