Vsetín: „Zuška“ připravuje pouliční výstavu

04.04.2021 13:30

Výtvarný obor Základní umělecké školy Vsetín ve spolupráci s Domem kultury (DK) Vsetín a vsetínskou radnicí chystá pouliční výstavu žákovských prací, které vznikly během distanční výuky. Instalace výstavy s názvem „Člověče, nezlob se, jaro je tady!“ proběhne v dubnu na náměstí Svobody.

Vsetín: „Zuška“ připravuje pouliční výstavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Tato iniciativa vznikla zcela spontánně v mé hlavě. Má to být malé milé překvapení v časech ne moc dobrých, a také poděkování rodičům. Z domácí tvorby je totiž vidět nejen práce žáků, ale též podpora, pomoc a velkorysost rodičů, a hlavně jejich společný čas. Výstava ukáže desítky prací a možná dosáhneme až na stovku,“ uvedla za pořádající školu Kateřina Davidová.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Do příprav výstavy se zapojil i Dům kultury Vsetín. „Naplánovaná akce se nám líbila, a tak jsme nabídku ke spolupráci přijali. V této době, kdy je omezena veškerá kulturní činnost, jsme rádi poskytli technickou pomoc, aby se kultura a umění dostalo k co nejširší veřejnosti, a aby se ukázalo, že ani zuška nezahálí a žáci doma za podpory rodičů tvoří,“ uvedla jednatelka DK Petra Vaňková.

V průběhu dubna tedy budou mít obyvatelé Vsetína možnost vidět na „kolečkové“ části náměstí Svobody zhruba osm kruhových stojanů s fotografiemi domácí tvorby žáků Základní umělecké školy Vsetín na téma Jaro. Výstava bude proměnlivá nejen podle počasí, ale každý týden bude doplněna o nové práce.

„V počítači máme autentické obrázky z domácích ateliérů, ale nemůžeme vás pozvat do prostor naší umělecké školy nebo do galerie. Právě proto najdete výstavu: Člověče, nezlob se, jaro je tady! venku – před kinem Vatra. Potěšte své oko i duši, když půjdete náhodou kolem,“ zve všechny Kateřina Davidová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …