Vsetín připravil internetový portál k zápisům žáků do škol

20.03.2018 10:46

Od 19. března slouží ve Vsetíně poprvé rodičům budoucích školáků i základním školám nový internetový portál, který zjednoduší přihlašování dětí k povinné školní docházce.

Vsetín připravil internetový portál k zápisům žáků do škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Doména se zabezpečeným přístupem www.zapis-zs-vsetin.cz bude také poskytovat informace o průběhu přijímání dětí do 1. ročníku základních škol ve Vsetíně.

Systém se skládá z informační části, která je dostupná pro všechny návštěvníky stránek, z části pro registrované uživatele, která umožňuje vytvářet profily žadatelů a registraci žada­tele na vybranou školu. Poslední část je určená školám, které v ní spravují přijaté žádosti.

Prvním krokem k podání elektronické žádosti o přijetí je vyplnění údajů o dítěti a zákonných zástupcích a registrace uživatele. Vložené údaje o dítěti se následně projeví v žádosti o přijetí, popř. v žádosti o odklad. Podat žádost o přijetí do školy je možné dvěma způsoby, a to přes seznam dětí nebo přes zobrazení základních škol. Upozorňujeme však, že elektronická registrace je pouze jedním z kroků přijímacího řízení.

„Internetový portál k zápisům je novinkou, která rodičům budoucích školáků zvýší komfort při přihlašování dětí do škol. Tento moderní systém zjednoduší práci i školám. Na základě zadaných údajů generuje řadu dokumentů, jako jsou například Žádost o přijetí, Žádost o odklad, Rozhodnutí o přijetí, Rozhodnutí o nepřijetí, ale také Seznam přijatých – dokument, který škola vyvěšuje při zveřejnění výsledků,“ přiblížil přednosti nového systému starosta Jiří Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…