Vyškov: Festival sportu rozpohybuje Smetanovy sady, pobaví nejen děti

12.06.2022 7:35 | Tisková zpráva

Dobrá nálada a přirozená radost z pohybu. Takový má být Vyškovský festival sportu, který se uskuteční v pátek 17. června na fotbalovém a atletickém stadionu ve Vyškově a jeho okolí. Akci nachystala Komise pro sport a využití volného času Rady města Vyškova a Okresní sdružení ČUS Vyškov.

Vyškov: Festival sportu rozpohybuje Smetanovy sady, pobaví nejen děti
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Park Smetanovy sady bude v pohybu od rána, do 12:00 hodin bude patřit základním školám, odpoledne od 13:00 do 17:00 si na své přijde i veřejnost. „Nápad přišel po vzoru mnoha jiných měst už zhruba před třemi lety, ovšem situace s pandemií plány zhatila. Nyní jsme se k myšlence vrátili a na bázi olympijského parku necháme ochutnat nejen školákům dané sportovní odvětví. Pozvání do projektu obdržely všechny sportovní kluby a oddíly Vyškova. S těmi, kterým se nápad zalíbil, jsme se pak sešli na rozšířeném jednání,“ potvrdil předseda komise David Mach s tím, že na akci se budou podílet bezmála dvě desítky sportovních klubů a spolků, které jednotlivá stanoviště zajistí.

Bude na nich, čím svůj prostor zaplní, s jakými nápady přijdou a co všechno si zájemci vyzkouší na vlastní kůži. Pestrý program nabídne stanoviště tradičních i moderních sportů a aktivit.

Lehce specifický bude lední hokej. Po celé dopoledne si příchozí školáci vedle ledové plochy vyzkouší střelbu na branku a slalom s hokejkou, odpoledne se zájemci od 13:30 do 15:00 hodin dostanou i na led. Brusle je pochopitelně nutné mít s sebou.

„Rádi bychom, aby se z festivalu stala tradice předprázdninového období. Za fungování naší komise v aktuálním složení jsme několikrát narazili na fakt, jako kdyby některé kluby vzájemně soupeřily. Na této akci ovšem budou na stejné lodi, vlastně coby spolupořadatelé, s cílem pobavit a oslovit sportem nejen děti,“ doplnil předseda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …