Vyškov: Festival sportu rozpohybuje Smetanovy sady, pobaví nejen děti

12.06.2022 7:35 | Tisková zpráva

Dobrá nálada a přirozená radost z pohybu. Takový má být Vyškovský festival sportu, který se uskuteční v pátek 17. června na fotbalovém a atletickém stadionu ve Vyškově a jeho okolí. Akci nachystala Komise pro sport a využití volného času Rady města Vyškova a Okresní sdružení ČUS Vyškov.

Vyškov: Festival sportu rozpohybuje Smetanovy sady, pobaví nejen děti
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Park Smetanovy sady bude v pohybu od rána, do 12:00 hodin bude patřit základním školám, odpoledne od 13:00 do 17:00 si na své přijde i veřejnost. „Nápad přišel po vzoru mnoha jiných měst už zhruba před třemi lety, ovšem situace s pandemií plány zhatila. Nyní jsme se k myšlence vrátili a na bázi olympijského parku necháme ochutnat nejen školákům dané sportovní odvětví. Pozvání do projektu obdržely všechny sportovní kluby a oddíly Vyškova. S těmi, kterým se nápad zalíbil, jsme se pak sešli na rozšířeném jednání,“ potvrdil předseda komise David Mach s tím, že na akci se budou podílet bezmála dvě desítky sportovních klubů a spolků, které jednotlivá stanoviště zajistí.

Bude na nich, čím svůj prostor zaplní, s jakými nápady přijdou a co všechno si zájemci vyzkouší na vlastní kůži. Pestrý program nabídne stanoviště tradičních i moderních sportů a aktivit.

Lehce specifický bude lední hokej. Po celé dopoledne si příchozí školáci vedle ledové plochy vyzkouší střelbu na branku a slalom s hokejkou, odpoledne se zájemci od 13:30 do 15:00 hodin dostanou i na led. Brusle je pochopitelně nutné mít s sebou.

„Rádi bychom, aby se z festivalu stala tradice předprázdninového období. Za fungování naší komise v aktuálním složení jsme několikrát narazili na fakt, jako kdyby některé kluby vzájemně soupeřily. Na této akci ovšem budou na stejné lodi, vlastně coby spolupořadatelé, s cílem pobavit a oslovit sportem nejen děti,“ doplnil předseda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…