Vyškov: Firma vyšle stroje na Purkyňovu ulici. Na několik týdnů

03.03.2018 15:48

Začnou frézováním vozovky, vybouráním asfaltu a dvojřádku, navážou opravou kanalizačních šachet. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje opraví na silnici II/379 úsek od vjezdu do prodejny Hanácká osiva v Purkyňově ulici po křižovatku se silnicí II/430 (Brněnská ulice).

Vyškov: Firma vyšle stroje na Purkyňovu ulici. Na několik týdnů
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Příslušný silniční správní úřad, tedy vyškovský odbor dopravy, zhotovitel žádá o úplnou uzavírku vždy jednoho jízdního pruhu. Vedení radnice má ovšem zásadní problém s délkou prací.

Jde prakticky o střed města a důležité dopravní místo, technologické řešení je podle vedení Vyškova zdlouhavé. Uzavírka totiž potrvá dva měsíce. Město Vyškov tak nesouhlasí s postupem, jaký Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, respektive zhotovitel stavební akce firma Eurovia zvolili. „Opravu samozřejmě vítáme a chápeme ji. Trvali jsme ovšem na výrazném zkrácení doby uzavírky. S časovým harmonogramem nesouhlasíme. Omezení v dané lokalitě zásadním způsobem ovlivní dopravu a běžný život ve městě, je to něco, s čím v žádném případě nemůžeme být ztotožněni,“ zdůraznil starosta Vyškova Karel Goldemund.

Pravá polovina vozovky se bude opravovat od začátku března do 8. dubna, levá polovina pak do konce dubna. Dopravu pro druhou etapu tak dělníci převedou do opraveného jízdního pruhu.

Při pracích dělníci provedou takzvaný remix – rozruší a najemno rozdrtí stávající asfalt a s novým pojivovým materiálem jej využijí k vytvoření nového povrchu. Jde o „déletrvající“ technologii. „Jednání proběhlo několik. Nakonec se nám podařilo dojednat s Eurovií zkrácení doby uzavírky, která končí k poslednímu dubnu,“ informoval vedoucí odboru dopravy Petr Buchta.

V případě požadavku na změnu technologie bylo město neúspěšné.

Řidiči se nicméně musejí připravit na dopravní omezení. Od průtahu směrem k Drnovicím se bude stále jezdit, ať bude uzavřená jedna, nebo druhá strana. Směr bude průjezdný i pro autobusy.

V opačném směru od Drnovic platí objízdné trasy. Vedou po krajských komunikacích: přes Purkyňovu, Nosálovskou a Brněnskou ulici. Nákladní auta přesahující 3,5 tuny ovšem musejí na Podomí, Kulířov a přes Rychtářov a Lhotu zpět do Vyškova. Délka objízdné trasy je téměř 40 kilometrů. „Opakuji, že nejde o naši akci. Chtěl bych Vyškovany ujistit, že kdybychom mohli cokoliv změnit, uděláme to,“ uzavřel starosta Goldemund.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…