Vyškov: Koaliční smlouva je na světě. Starostou bude Karel Jurka

10.10.2018 16:47

Na správě města Vyškova se pro další čtyři roky dohodli zástupci ODS a SNK, ANO 2011, KDU-ČSL, VOLBA PRO MĚSTO s podp. STAN a NÁŠ VYŠKOV. Pět subjektů tak podepsalo koaliční smlouvu. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu mají mít pohodlnou většinu 17 mandátů.

Vyškov: Koaliční smlouva je na světě. Starostou bude Karel Jurka
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Občanští demokraté budou mít starostu. „Koalice navrhuje na post starosty mou osobu,“ potvrdil současný místostarosta Karel Jurka (ODS).

Vyškov bude mít tři místostarosty: 1. místostarostkou bude současná ředitelka Základní a mateřské školy Bohdalice Karin Šulcová (ANO 2011), dále současný ředitel Charity Vyškov Roman Celý (KDU-ČSL) a současný ředitel Zooparku Vyškov Josef Kachlík (Volba pro město).

O jmenovitém složení devítičlenné Rady města se povedou další koaliční jednání, nicméně ANO 2011 bude mít tři zástupce, občanští demokraté dva, lidovci také dva a Volba pro město i Náš Vyškov po jednom členu. Rovněž se bude upřesňovat rozdělení kompetencí uvolněných členů Zastupitelstva města Vyškova za samosprávné činnosti zajišťované jednotlivými odbory městského úřadu. Nedílnou součástí koaliční smlouvy pak bude Programové prohlášení Rady města Vyškova pro volební období 2018-2022. „Půjde o průřez našimi volebními programy. Chceme radnici vstřícnou a otevřenou občanům,“ sdělil kandidát na starostu Jurka.

Ustavující zastupitelstvo by se mělo konat mezi 27. říjnem a 5. listopadem 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…