Vyškov: Letošní opravy bytů spolknou miliony, město začalo na Polní

06.06.2022 21:23 | Tisková zpráva

Výměna nevyhovujících bytových jader, zastaralých rozvodů vody, odpadu či elektroinstalace. Vyškovská radnice přistupuje ke krokům, které výrazně zvýší komfort bydlení v městských bytech. Zmizí hlavně zastaralá umakartová jádra.

Vyškov: Letošní opravy bytů spolknou miliony, město začalo na Polní
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Město má ve vlastnictví 179 bytů pro seniory v domech zvláštního určení na adresách Polní 5 a Tyršova 29. Dalších 12 bezbariérových bytů slouží zdravotně postiženým v lokalitě Hybešova. Město dále vlastní 247 bytů v několika vyškovských lokalitách, jde buď o standardní byty, nebo o byty, které radní města přidělují sociálně potřebným.

Rozsah a náročnost rekonstrukce neumožní provádět stavební práce za plnohodnotného užívání jednotek. „Držíme nějaké volné byty na Polní 5, u kterých jsme začali. Tím, že v nich nebydlí nájemníci, je to samozřejmě snazší. Podobně budeme postupovat i v jiných lokalitách. Letos bychom rádi zrekonstruovali na dvě desítky městských bytů. Samozřejmě každá jednotka je trochu jiná, podle toho se bude lišit i rozsah prací,“ zmínil místostarosta Vyškova Roman Celý s tím, že rekonstrukce jednoho bytu je odhadována na 3 až 4 týdny.

První na řadě byly čtyři byty na Polní 5. „V jejich případě jde o výměnu bytových umakartových jader za jádra vyzděná včetně rozvodů vody, odpadu a opravy elektroinstalace v celé bytové jednotce,“ popsal místostarosta Celý.

Anketa

Souhlasíte s tím, že se v ČT bude škrtat ve většině oblastí kromě zpravodajství?

1%
hlasovalo: 12539 lidí

Nejvýhodnější nabídku ve výběrovém řízení podala firma Radek Soural, R-F stav Vyškov, cena za práce, které odstartovaly v dubnu, je téměř jeden a čtvrt milionu korun. Hotovo bude v červnu.

Ve druhé polovině roku hodlá město opravit dalších 6 bytů znovu na adrese Polní 5 a 10 bytů v domě Puškinova 2.

Kromě bytových jader a řešení havárií či poruch město do bytového hospodářství každoročně investuje. Letos je tak v plánu mimo jiné čištění ventilačního potrubí v obou domech s pečovatelskou službou v Tyršově a Polní ulici, na druhé z adres se počítá i s opravou střechy. Práce na ní rovněž začaly, cena přesahuje 1,7 milionu korun. U bytového domu v Puškinově ulici pak proběhne oprava tří stoupaček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …