Vyškov: Lidé se do Pustiměře projdou i projedou po zpevněné cestě

15.10.2020 15:50

Práce na zpevnění polní cesty mezi Vyškovem a Pustiměří začaly. Město má v úmyslu postarat se o úsek od Pustiměřské ulice po hráz rybníka Marchanka, Pustiměřští pak navazují svým dílem od hráze směrem do obce. Povrch cesty odborníci navrhli zpevněním ze zhutněného, asfaltového recyklátu s provedením nástřiku a zadrcením. Hotovo má být v případě vyškovského úseku do konce října.

Vyškov: Lidé se do Pustiměře projdou i projedou po zpevněné cestě
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Radní na základě posouzení komise schválili nabídku společnosti EUROVIA CS, suma lehce přesahuje 800 tisíc korun včetně DPH. Zpevnění cesty začíná napojením na místní komunikaci ve vyškovské Pustiměřské ulici v místě autobusové točny a končí na hrázi rybníka v celé její délce. „Tam pokračuje úsekem, který má na starosti Pustiměř. V případě kolegů už je hotovo. Jak město, tak obec Pustiměř nesou náklady na realizaci vždy na svém úseku. Šířka je dva a půl metru, celková délka v našem případě pak 550 metrů. Myslíme rovněž na zesílení části určené na přejezd pro zemědělskou techniku,“ upřesnil místostarosta Vyškova Roman Celý.

Jinak je cesta určená výhradně pro chodce a cyklisty. „Spousta lidí samozřejmě pracuje v průmyslové zóně Sochorova. Cestu bude možné využívat ve všech ročních obdobích. Jde nám pochopitelně o bezpečné vedení pěší a cyklistické dopravy mezi městem a obcí Pustiměř. Samozřejmě poslouží i k rekreačním účelům,“ doplnil vyškovský starosta Karel Jurka. Pustiměřští mají na starosti zhruba o kilometr delší úsek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…