Vyškov: Nová brožura poradí, co dělat při mimořádných událostech

09.02.2018 17:31

Jak se připravit na různá nebezpečí, která v životě hrozí. Téměř 170 stran dobrých rad nabízí brožura Vaše cesty k bezpečí aneb Chytré blondýnky radí, kterou si nyní mohou zájemci zdarma vyzvednout v Turistickém informačním centru Vyškov.

Vyškov: Nová brožura poradí, co dělat při mimořádných událostech
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

V publikaci je názorně a přehledně rozpracováno celkem 67 témat. Čtenáři se dozví kupříkladu to, jak správně nahlásit mimořádnou událost, jak se chovat po zaznění varovného signálu či co všechno s sebou nese vyhlášená evakuace. Budou lépe připraveni na situace související s požáry, úniky nebezpečných látek nebo třeba povodněmi a extrémními klimatickými jevy. Nechybí ani témata zaměřená na bezpečnost na silnicích a kriminalitu různého druhu, ať už se jedná o přepadení, krádeže, šikanu, týrání nebo sexuální zneužívání, rizika spojená s informačními technologiemi nebo činy namířené proti seniorům a další.

Pro ty, kteří holdují spíše elektronické podobě, byla zpracovaná témata uveřejněna také na Portálu krizového řízení v Jihomoravském kraji – KRIZPORT, případně na webu www.chytre-blondynky.cz. Tištěná brožura však najde uplatnění v každé domácnosti, bude praktickým a rychle dostupným pomocníkem v mnoha závažných situacích. Připravil ji Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje ve spolupráci s krajským policejním ředitelstvím a jihomoravskou zdravotnickou záchrannou službou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…