Vyškov: Opravy chodníků začaly, dočkají se i lidé z Květné ulice

02.05.2018 7:38

Brněnská, náměstí Svobody a Květná. Lokality, jež jsou na letošním seznamu oprav chodníků, na které se město zaměří. Projednaný byl z hlediska rozsahu a priorit vedením radnice. Město z rozpočtu uvolňuje miliony korun. Část nyní, v průběhu dalších týdnů na základě hospodaření města rozhodne o přisypání peněz na další chodníky. Někde se už s pracemi začalo.

Vyškov: Opravy chodníků začaly, dočkají se i lidé z Květné ulice
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

V případě Dědic zmizí litý asfalt po opravě plynovodu od bývalé zdravotnické školy směrem k městu. Souvisí s tím i další dodělávky, na které se město zaměří po letošních zásazích plynařů. „Jsou to úseky v ulicích Pazderna, U Mlýna nebo třeba Pionýrská. Jde o menší úseky, chceme nicméně, aby nebyl třeba kus chodníku z asfaltu a další ze zámkové dlažby. Opravíme je kompletně. Při plánování výměn plynovodů se domlouváme s plynaři a dělíme se s nimi o náklady. Výhodou je, že tím opravíme větší množství chodníků. Jsem rád, že se znovu dostává i na chodníky v našich místních částech,“ připomněl místostarosta města Břetislav Usnul.

Na Brněnskou ulici se chystají technici a dělníci společnosti E.ON za účelem výměny a údržby distribuční sítě. „Po jejich zásazích tak nastoupí městem vybraná firma a vymění asfalt za zámkovou dlažbu,“ poznamenal vyškovský místostarosta.

Stávající povrch zmizí i z Květné ulice. Loni se v prvním balíku dostalo na Hanáckou ulici, v druhém pak radní schválili opravu Jabloňové ulice. „Nyní přistupujeme k sousední Květné, která je tvarově podobná. Částečně se zaměříme i na parkování, kdy se některé části chodníku využijí pro stání, komfort se tak v ulici o něco zlepší,“ informoval místostarosta Usnul a přislíbil tak, že radnice stejně jako v předešlých letech i letos díky dobrému hospodaření města uvolní další peníze. „Většinou je praxe, že o jednotlivých úsecích rozhodujeme v průběhu jara, aby se opravy mohly realizovat v letních měsících. Samozřejmě už máme představu, které chodníky by to měly být,“ ujistil místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…