Vyškov: V anketě Sportovec Vyškova vyhrál nohejbalista Müller

18.02.2020 11:49

Zatímco hlasy sportovní veřejnosti je nechaly na chvostu elitní desítky, odborná komise složená ze sportovních odborníků oba dva poslala na stupně vítězů. V tradiční městské anketě Sportovec Vyškova 2019 skončil ragbista Martin Kovář třetí, nohejbalista Martin Müller zvítězil.

Vyškov: V anketě Sportovec Vyškova vyhrál nohejbalista Müller
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Mezi oba Martiny a mnohonásobné medailisty ankety se dostal její nováček: odchovankyně vyškovské atletiky Michaela Horváthová. Výsledky se veřejnost dozvěděla ve čtvrtek 13. února na slavnostním galavečeru v kině Sokolský dům.

Tradiční předávání dosáhlo plnoletosti. Jména nejlepších sportovců, kolektivů nebo trenérů si totiž sportovní fanoušci vyslechli již poosmnácté. Vyhlašování se uskutečnilo tradičně ve dvou kategoriích: Nejoblíbenější sportovec Vyškova 2019, o kterém na základě loňských výkonů a úspěchů jednotlivců a kolektivů rozhodovaly hlasy sportovní veřejnosti, a Sportovec Vyškova 2019, kde pořadí nejlepších určovala odborná komise. Zatímco u veřejnosti zabodovaly v kolektivech atletky AHA Vyškov, u odborné komise mužské kuželkářské áčko, které po třinácti letech vybojovalo postup do 1. ligy.

Mezi jednotlivci se díky hlasům veřejnosti radovala teprve desetiletá Eliška Veselá z Klubu plaveckých sportů Vyškov, která v nejvyšší soutěži své kategorie opanovala hned několik závodů.

Naopak odborná komise usadila na vyškovský sportovní trůn několikanásobného medailistu a vítěze ankety Martina Müllera, který loni mimo jiné vyhrál české mistrovství trojic.

Nechybělo ani tradiční ocenění trenér roku a sportovní osobnost. Tou se stal Radoslav Kala, bývalý fotbalový hráč Vyškova a Drnovic, ve kterých později i trénoval. „18. ročník je krásné číslo, nicméně za jednu z největších předností ankety považuji popularizaci a zviditelnění vyškovského sportu. Lidé na jednom místě vidí, že máme v našem městě řadu vynikajících sportovců se skvělými výsledky. Sportovci vnímají, že odborná i laická veřejnost o nich ví a sleduje jejich sportovní dráhu. I my na radnici na vyškovský sport myslíme, což ostatně velmi významnou podporou v rozpočtu každoročně dokazujeme,“ připomněl starosta Vyškova Karel Jurka.

Veřejnost, sportovní oddíly a odborná porota do ankety nominovaly celkem 21 sportovců a 12 kolektivů. Do veřejného hlasování pořadatelé započítali 746 platných hlasovacích lístků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…