Vyškov: Zastupitelé rozdělili neziskovkám přes 7,6 milionu

02.06.2022 19:31 | Tisková zpráva

Počty žádostí a žadatelů se liší jen v řádu jednotek. Nejprve radní, následně zastupitelé se na svém zasedání zabývali přidělením programových dotací z rozpočtu města. Uspokojili zájemce v celkové výši přesahující 7,6 milionu korun.

Vyškov: Zastupitelé rozdělili neziskovkám přes 7,6 milionu
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Peníze rozdělili organizacím tradičně podle schváleného Programu města Vyškova pro poskytování dotací v roce 2022. Na úřad přišlo 83 žádostí, podalo je 64 žadatelů, kteří vyvíjejí neziskovou činnost.

Peníze tak pomohou třeba s nákupem horolezeckého, vodáckého či outdoorového vybavení (Junák - český skaut), s obnovou vybavení herny a venkovních prostor (PIAFA Vyškov), servisem a údržbou varhan (Římskokatolická farnost Vyškov), s pořízením výstavních reprodukcí historických fotografií (Muzeum Vyškovska), informačních cedulí a dalších edukačních prvků (Zelený Vyškov), se zajištěním montessori pomůcek a dětského nábytku (Mateřské centrum Radost), s nákupem startovacích bloků, překážek, zátěžových vest či aquahitů (Orel jednota Vyškov), počítadel pro rozhodčí a nových stolů (Klub stolního tenisu Vyškov), atletických, rehabilitačních či posilovacích pomůcek (AHA Vyškov) či s uspořádáním soutěže odborných dovedností (Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Vyškov).

Do některých oblastí putuje víc peněz než loni, u jiných je to naopak, jedna jistota ovšem roky zůstává: nejvíc peněz míří do sportu. Ostatně do oblasti tělovýchova a sport přišlo tradičně nejvíc žádostí, konkrétně 39. Těmto organizacím město pošle přes 5 milionů korun.

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

„Charakter dotací se každým rokem samozřejmě drobně liší, někdy jde o hmatatelnější účel, jindy o běžné potřeby, jako jsou energie, pronájmy, cestovní výdaje, kancelářské potřeby či dohody o provedení práce. Dotace v řádů desítek tisíc korun jsme navýšili oproti minulému roku do oblasti ochrana životního prostředí a do sociálních služeb,“ informovala místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Radnice se snaží částku nesnižovat, naopak, například v roce 2018 byla výše podpory o téměř milion korun nižší. Nerozdělené peníze z programových dotací, konkrétně 181 tisíc korun, poslouží pro posílení individuálních dotací v průběhu roku. Vzápětí z této rezervy zastupitelé schválili dotaci Vyškovskému big-bandu, konkrétně na nákup bicí soupravy či opravu dechových nástrojů. Tradičně zůstává také stotisícová rezerva na podporu talentovaných dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…