Vyškov: Zastupitelé rozdělili víc peněz na dotacích než loni

07.03.2020 7:37

Podpora činnosti Českého červeného kříže Vyškov v podobě nákupu resuscitační figuríny, dobrovolnických aktivit ADRY Vyškov, příspěvek na nákup hokejové výstroje a pomůcek pro Městský Bruslařský Klub Vyškov, opravu zátěžové deky skokanského tyčkařského doskočiště pro Atletický klub AHA Vyškov, na vrhačskou klec pro Orel Vyškov či finanční výpomoc na péči a krmivo pro útulek pro opuštěné kočky. Jen některé z žádostí, které přistály na stolech odboru školství, kultury a sportu.

Vyškov: Zastupitelé rozdělili víc peněz na dotacích než loni
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Vyškovské zastupitelstvo se tak na svém zasedání v pondělí 2. března zabývalo přidělením dotací z rozpočtu města. Peníze rozdělilo organizacím podle Programu města Vyškova pro poskytování dotací v roce 2020. Na městský úřad přišlo 90 žádostí, podalo je 71 žadatelů. Kromě výše zmíněných účelů, na které se dotace poskytují, patří nejčastěji nájmy, mzdy, dohody o provedení práce, dopravné, výdaje na energie či kancelářské potřeby.

Radní a následně zastupitelé považují podporu ve formě dotací za důležitý nástroj k plnění úkolů rozvoje města. Letos rozdělili víc peněz než v přechozím roce. „Poskytnutí programových dotací je pro letošek ve výši 7 350 000 korun. Je to o zhruba 140 tisíc korun více než v předchozím roce. Objevilo se hned několik nových subjektů, kterým touto formou pomůžeme,“ oznámila místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Peníze směřují na tyto účely: tělovýchova a sport, kam tradičně přišlo nejvíc žádostí (38); vzdělání a věda, volnočasové aktivity mládeže, protidrogové aktivity a prevence kriminality; kultura; sociální služby (mimo služby registrované), podpora rodin a zdravotnictví; ochrana životního prostředí a požární ochrana. „Kromě těchto peněz jsme schválili rezervu na individuální dotace ve výši 300 tisíc pro případné další žádosti v průběhu roku a rovněž rezervu na podporu talentovaných dětí ve výši 100 tisíc korun,“ připomněla místostarostka Šulcová.

Rozpočet počítal se 7,5 miliony, nerozdělené peníze z programových dotací ve výši 150 tisíc korun tak míří individuální dotací na tradiční projekt Jarňáles čarodějáles, který se uskuteční 30. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…