Vyškov: Zebu nebo uherský skot dostanou nové přístřešky

27.04.2019 14:52

Nové skladovací prostory a nové přístřešky ve výbězích skotu. Vedení ZOO PARKu Vyškov, které rovněž nechává rozšířit lemuří expozici, představilo další letošní plány. Nepůjde sice o atraktivní investice, důležité ale jsou: zajistí lepší podmínky pro život chovaných zvířat.

Vyškov: Zebu nebo uherský skot dostanou nové přístřešky
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Pět nových přístřešků v horních výbězích vznikne ve staré části zoologické zahrady. Žije v nich dobytek jako uherský skot či skotský náhorní i početnější skupiny zebu, cachena nebo dahome. „Tomu také odpovídá opotřebení stávajících ploch a staveb. V rámci plánovaných oprav povrchů ve třech stáních, všech zdí a části dřevěného obložení stájí, plánujeme doplnit výběhy o nové přístřešky s dlažbou a krmnými jeslemi. Ty zajistí jak zastínění, tak ochranu krmení před deštěm. Spolu s novými napáječkami zaručí celodenní a celoroční kvalitní všestranné zabezpečení pro chovaná zvířata,“ informovala ředitelka ZOO PARKu Vyškov Dagmar Nepeřená.

Většinou půjde o 5 krát 6 metrů velký přístřešek, záleží na konkrétním místě. Cena za přístřešky je na bezmála 1,6 milionu korun včetně DPH. Stejně jako v případě skladovací haly městská příspěvková organizace náklady zaplatí z investičního fondu za přispění města investiční dotací.

Důvodem výstavby právě nové haly je při rozšiřujícím se provozu a počtu potřebné techniky nedostatek podobných skladovacích prostor. „Zejména plochu pro ukládání granulovaného pytlovaného krmiva je třeba mít oddělenou,“ přiblížila ředitelka Nepeřená.

Nová nezateplená hala má vzniknout v druhé polovině letošní sezony na svahu podél vjezdové technické komunikace. Podle bývalého ředitele ZOO PARKu Vyškov a současného místostarosty města Josefa Kachlíka tak nebude stavební ruch obtěžovat návštěvníky. „Zahrada us pěla s dotací u Státního fondu životního prostředí na nákladní elektromobil. Stroje užívané ošetřovateli pro navážení krmiva a odvoz hnoje jsou už velmi opotřebované. Pořízení nákladního elektromobilu zlepší jejich pracovní podmínky. Jde nicméně o další stroj, který je potřeba někde ukládat, takže nové prostory jsou potřeba,“ doplnil k investici místostarosta Kachlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…