Vyškov: Zpravodaj je podle porotců šestým nejlepším v zemi

13.07.2020 9:15

Ocenili profesionální zpracování textů, volbu témat, množství informací týkajících se činnosti radnice, chystaných investic, vyzdvihli přehledné a čisté grafické zpracování i třeba funkční on-line archiv.

Vyškov: Zpravodaj je podle porotců šestým nejlepším v zemi
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Vyškovský zpravodaj se v soutěži Radniční listy roku 2020 v kategorii měst, městských částí a městských obvodů nad 10 tisíc obyvatel neztratil. Ba naopak. Mezi 57 účastníky kategorie se umístil na 6. místě.

Klání radničních zpravodajů organizoval Kvalikom – sp olek zaměřený na posuzování kvality komunikace úřadů s veřejností. Podle předsedy spolku Martina Martinova udělaly úřady v několika posledních letech ohromný pokrok v přístupu ke komunikaci. „Snažíme se trend podporovat a oceňovat lídry v této oblasti. Rozhodně nešlo o sestavení pořadí, chtěli jsme podat plnohodnotnou zpětnou vazbu založenou na podrobném zkoumání. Do soutěže o nejlepší radniční listy a nejlepší facebookové profily se přihlásilo přes 170 úřadů,“ připomněl Martinov. Úkolem poroty bylo zhodnotit došlá radniční periodika nejen po stránce obsahové, grafické, ale vzít v potaz i celkový dojem zpravodaje.

Ve své kategorii porazil Vyškov přes 50 účastníků. „Některé zpravodaje sklouzávají do podoby lehkých zpráv o tom, kde se konala kulturní či sportovní akce, omezují se na zprávy o činnosti místních spolků či školských zařízení, což sice může být považováno za čtenářsky atraktivní, ale z hlediska transparentnosti činnosti politického vedení města i úřednického aparátu to příliš hodnotné informace nejsou. Vyškovský zpravodaj naopak zprávy o činnosti radnice považuje za důležité, což je pozitivní a obyvatelům města to dává možnost mít dostatek aktuálních informací. Ty jsou navíc předkládány v přehledné formě,“ konstatoval za šestičlennou porotu odborníků její předseda, marketingový expert Zdeněk Novák.

Vyzdvihl rozmanitost témat, kvalitu textů, stylistiku, volbu titulků. Ocenil rovněž praktičnost periodika. „Grafická úprava zpravodaje je velmi moderní a příjemná, jsou voleny příjemné odstíny barev grafických prvků i samotného záhlaví obálky, která též působí velice vkusně,“ zmínil. Zdůraznil, že mezi elitní „desítkou“ nejlepších zpravodajů v Česku je Vyškov jedním z nejmenších měst na počet obyvatel. Klání vyhrál zpravodaj Olomoucké listy.

Porota se nicméně přimlouvá za větší množství edukativního obsahu. „Ať už jde o historii města či jeho okolí včetně příběhů rodáků, výtažky z kroniky a podobně. Případně lze za edukativní obsah považovat i enviromentální osvětu, místopisné zajímavosti, jednoduše cokoliv, co čtenáři rozšíří obzory,“ uvádí hodnocení. Nabídlo rovněž možnost přidat do obsahu něco zábavného: křížovku, sudoku, soutěže či recepty.

Vyškovský zpravodaj je měsíčník, vychází v nákladu 9 500 výtisků. Redakční radu tvoří kromě zaměstnanců města zástupci koaličních i opozičních stran.

Úspěch v soutěži přišel jen pár dní po vyhlášení krajských výsledků Zlatého erbu. Webové stránky Vyškova prošly na začátku roku stejně jako Vyškovský zpravodaj zásadní proměnou. Stránka www.vyskov-mesto.cz získ ala třetí místo. Naplánované jsou přitom i další kroky, aby byly stránky přehlednější a uživatelsky vstřícnější. Vznikla nová profilová stránka – platební portál na parkování ve Vyškově i katalog sociálních služeb ve Vyškově. V přípravě je zprovoznění webkamery, která bude on-line sledovat Masarykovo náměstí z ptačí perspektivy. Obraz bude dostupný na webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…