Vyšla mapa Pražské památkové rezervace

24.01.2014 7:29

Odbor památkové péče Magistrátu hl. m. Prahy vydal na sklonku roku 2013 novou podrobnou mapu Pražské památkové rezervace (PPR). Tato oblast byla v roce 1992 zapsána na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNECSO.

Vyšla mapa Pražské památkové rezervace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

„O důvodech, které vedly ke vzniku mapy asi netřeba pochybovat. Oblast, kterou pokrývá, je totiž svojí rozlohou 866 hektarů největší městskou památkovou rezervací na světě. Praha na své památky může být právem hrd, a jedním z našich poslání by mělo být je náležitě propagovat a za tím účelem využít všech možností, které se k tomu nabízí. Tento způsob je navíc velmi prostý, současně ale atraktivní i užitečný zároveň. Byl by hřích ho nevyužít,“ uvádí k tomu náměstek primátora a pražský radní pro kulturu Václav Novotný.

Plán města v kapesním formátu B1 je v měřítku 1 : 6 500, z jedné strany zachycuje střed města s vyznačením hranic území Pražské památkové rezervace a na druhé straně je totéž historické centrum tak, jak vypadalo o 200 let dříve na Jüttnerově plánu Prahy z let 1811 - 1815.

Nová mapa PPR je zdarma distribuována v informačních střediscích magistrátu: Infocentrum v budově Nové radnice na Mariánském náměstí 2 a v budově Magistrátu hl. m. Prahy ve Škodově paláci v Jungmannově 35/29, oddělení služeb veřejnosti. K dispozici je také v Infocentrech Pražské informační služby, budou ji mít také městské části, které leží na území PPR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…