Vysoké Mýto: V lokalitě za pivovarem vzniká nové sídliště

25.02.2020 10:51

Na poli za bývalým pivovarem panuje už třetím rokem stavební ruch. Město zde postupně buduje infrastrukturu a na jím zasíťovaných pozemcích se rozrůstá nové sídliště.

Vysoké Mýto: V lokalitě za pivovarem vzniká nové sídliště
Foto: mesto.vysoke-myto.cz
Popisek: Vysoké Mýto

V současné etapě město staví inženýrské sítě pro výstavbu dalších 21 rodinných domů. Stavební firma nyní pokládá vodovodní potrubí a firma Vodovody a kanalizace Vysoké Mýto mezitím připravuje jeho napojení do stávajícího vodovodního řadu. Kromě vodovodu je už v lokalitě téměř vybudována kanalizace. V dubnu budou položeny přípojky elektrické energie a plynu, které budou zavedeny na hranice pozemků do energetických pilířků. "Koncem května přijdou na řadu komunikace, chodníky a veřejné osvětlení, po nich dětské hřiště a jako poslední budou na podzim úpravy zeleně," řekl místostarosta Martin Krejza.

V první etapě v lokalitě za pivovarem město zainvestovalo do infrastruktury pro dvacet pozemků, z toho osm pro řadové domy a dvanáct pozemků pro výstavbu samostatných rodinných domů. Řadové domy už jsou postavené a postupně přibývají i rodinné domy.

Dva z pozemků zasíťovaných v první etapě jsou stále volné k prodeji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…