Vysoké Mýto: Začíná revitalizace území bývalých kasáren

04.03.2021 15:03

Předáním staveniště byla zahájena revitalizace území bývalých kasáren v prostoru mezi Domovem pro seniory Ledax a budovou bývalých dragounských kasáren.

Vysoké Mýto: Začíná revitalizace území bývalých kasáren
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

„Jedná se o poslední neupravené místo, které zbylo v sídlišti Družba po odchodu sovětské armády v roce 1990. Novou podobu dostane podle návrhu architektů Barbory Srpkové a Martina Lukáče, kteří vyhráli architektonicko-urbanistickou soutěž. Lokalita konečně ožije a lidé budou mít další prostor, kde si budou moci zasportovat a setkávat se,“ řekl místostarosta Martin Krejza.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

V centru lokality vznikne multifunkční sportoviště s tribunou a umělým povrchem. V zimě bude sloužit jako kluziště, v ostatních měsících bude k dispozici pro sporty jako basketbal, fotbal či badminton. Pod tribunou bude kiosek, sociální zařízení a zázemí pro údržbu. Poblíž kiosku vznikne posezení pro odpočinek a občerstvení. Multifukční sportoviště doplní ještě kůlové hřiště a běžecká dráha.

V rámci projektu se řešilo i hospodárnější nakládání s dešťovou vodou. V místě budoucího parkoviště podél ulice Prokopa Velikého budou v první fázi vybudovány dvě nádrže na zadržení dešťové vody. Akumulační nádrž bude využívána pro závlahu zeleně a retenční nádrž bude sloužit pro záchyt většího množství dešťové vody a její postupné vypouštění do kanalizace. Z případné dotace z programu velká Dešťovka budou v druhé fázi provedeny úpravy veškerých zpevněných ploch komunikací a parkoviště. 

Revitalizovaný prostor oživí na 90 nových stromů. K výsadbě byly tentokrát vybrány platany, jasany, lípy, duby, javory, a okrasné třešně a višně. Kromě nich budou v území vysazeny křoviny a trvalky.

Revitalizace území bývalých kasáren bude město stát necelých 44 milionů korun. Dokončena bude v květnu příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…