Zábřeh: Závody lidských spřežení budou opět jedním z vrcholů Welzlování

23.02.2018 9:16

Jeden ze svých vrcholů nabídne festival Welzlování hlásící se k odkazu Jana Eskymo Welzla v neděli 25. února.

Zábřeh: Závody lidských spřežení budou opět jedním z vrcholů Welzlování
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

Masarykovo náměstí ožije letos již popatnácté, ale zároveň i naposled závody, během nichž bude mushera po trati táhnout nikoli psí, ale lidské spřežení, jak se stalo v Zábřehu neobvyklou tradicí. "Závodů se může zúčastnit úplně každý. Nejde jen o dosažený čas, ale mnohdy spíše o pobavení přihlížejících diváků i sebe sama,"  říká Zdeněk David z pořadatelského týmu.

"Nejvíc se vždycky těšíme na to, s jakými nápady přijdou soutěžní posádky. Loni zaujala zejména skupina závodníků, která sice zdaleka nedosáhla nejrychlejšího času, ale všechny uchvátila svým modelem Welzlanicu a po vzoru legendárního Titanicu sehrála i jeho potopení," popisuje David. Také letos budou posádky, které svým vzezřením zaujmou pořadatele, vyhodnoceny. Hlavní cenu, legendární vztyčený palec, však získá tým, který nejrychleji zvládne vytyčenou trať. Soutěžní posádky se mohou přihlašovat pořadatelům v Galerii Tunklův dvorec už od půl druhé, kdy také začne kulturní program a zahájí projížďky na skutečném psím spřežení, které si děti mohou užít zdarma. Samotné recesistické klání odstartuje v 15 hodin. Už od deváté hodiny ranní se však na náměstí uskuteční zabijačkové hody, na nichž se kromě jitrnic, prejtu, tlačenky či tradiční bouřky budou nabízet i další speciality.

 

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…