Žáci z Liberce a Augsburgu si prohlédli historickou radnici

16.04.2019 19:47

Žáky a pedagogy partnerských škol ZŠ Husova a Wittelsbachser Grundschule Augsburg přijal ve čtvrtek 11. dubna v obřadní síni radnice náměstek primátora Ivan Langr.

Žáci z Liberce a Augsburgu si prohlédli historickou radnici
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

"Jen málokdy se mi naskytne příležitost, abych na radnici přivítal žáky přímo z partnerského města. V případě Augsburgu jsem tomu obzvlášť rád, protože mi přijde, že jde o partnerství nejsilnější. Jsem velmi rád, že se oběma školám podařilo navázat úzké přátelství a je dost možné, že mezi augsburskými dětmi jsou potomci bývalých libereckých občanů. Pokud je tomu tak, tak bych si přál, aby se tu cítili jako doma. Protože Liberec je krásný i díky přičinění jejich předků," konstatoval náměstek primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr.

Ředitelka ZŠ Husova Blanka Lukeš Reindlová pak poděkovala za přijetí v obřadní síni. "Dle mého názoru je obřadní síň historické radnice nejkrásnějším místem, které Liberec má. Má dlouhou historii a úžasnou atmosféru. Je proto naší vekou ctí tady být a žákům toto místo ukázat. Svědčí to o důležitosti vzájemných kamarádských vztahů dětí z Liberce a Augsburgu a partnerského vztahu mezi oběma městy," uvedla ředitelka ZŠ Husova, která zároveň poděkovala za loňské přijetí libereckých dětí v Augsburgu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …