Žatec: Chrám Chmele a Piva chystá nové pódium i zapojení do pivních stezek

05.01.2018 6:31

Zastřešené pódium pro kulturní akce začne letos sloužit v zahradě Restaurace U Orloje v Chrámu Chmele a Piva v Žatci. Díky němu se rozšíří možnosti na pořádání různých akcí, které chrám připravuje.

Žatec: Chrám Chmele a Piva chystá nové pódium i zapojení do pivních stezek
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

„Poslouží hlavně pro hudební produkce, včetně coolturního léta, které pravidelně pořádáme, ale také třeba pro divadlo pro děti nebo při dalších akcí, jež plánujeme. Současně s pódiem, jehož střecha bude zavěšená na dřevěné stěně zahrady, rozšíříme i zázemí pro venkovní posezení. Chceme tam mít umístit třeba i venkovní výčep nebo gril,“ popsal plány v zahradní restauraci pověřený ředitel chrámu Ondřej Baštýř.

Náklady jsou předběžně odhadovány do 200 tisíc korun. Pokryté mají být ze tří zdrojů – díky dotaci města, z vlastních prostředků chrámu a také díky daru od jednoho partnera.

V souvislosti se snaho lákat další turisty letos Chrám Chmele a Piva připravuje ještě další novinky. Díky spolupráci s Destinační agenturou Dolní Poohří se zapojí do připravované česko-německé pivní stezky. Díky ní budou moci zájemci z Čech i Německa ochutnávat originální piva na obou stranách Krušný hor – v Německu třeba ve Freibergu či Reichenbergu, v Česku vedle Žatce také v Oseku, Teplicích či Ústí nad Labem. „Každé z těch míst by mělo nabídnout nejen vlastní pivo, ale také mít přidanou hodnotu v turistické zajímavosti. U nás v Žatci bychom chtěli projekt pivní stezky oficiálně představit v rámci Chmelfestu,“ vysvětlil Ondřej Baštýř.

S pivní a gastronomickou turistikou souvisí i další záměr žateckého chrámu – obnovit a rozšířit spolupráci s pivovarem v Krušovicích v podobě Královské pivní cesty. Od ní si Žatec slibuje příliv turistů ze silnice Praha – Karlovy Vary.

Ve městě chmele budou turisty čekat dvě hlavní lákadla: Chrám Chmele a Piva se svým minipivovarem U Orloje včetně originálního a nového piva ExperimentALE. A také Žatecký pivovar se svou bohatou historií, širokou nabídkou piv, možností prohlídek i umístěním v prostoru bývalého přemyslovského hradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…