Žatec: Konference cestovního ruchu ve městě chmelařských tradic

24.03.2023 17:29 | Tisková zpráva

Do města chmele se po devíti letech vrací konference cestovního ruchu Stop&Stay. Na konci března se na dvoudenní konferenci v budově Staré papírny sejdou profesionálové v cestovním ruchu. Čeká je poznávání chmelařských památek v Žatci a tři tematické okruhy přednášek.

Žatec: Konference cestovního ruchu ve městě chmelařských tradic
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

13. ročník konference, kterou pořádá Destinační agentura Dolní Poohří, se bude konat v Žatci ve dnech 27. a 28. března. Na první den je připravena poznávací cesta Žatcem, která účastníkům konference představí ty nejzajímavější památky a turistické atrakce města chmele. Pěší procházka bude spojena s několika ochutnávkovými zastávkami. Společenský večer v Chrámu chmele a piva završí večerní výstup na Chmelový maják.

Konferenční den se uskuteční v pobočce žateckého regionálního muzea ve Staré papírně v úterý 28. března od 9 hodin. Prvním tematickým blokem bude Marketing 21. století v cestovním ruchu.

„Budeme se věnovat moderním technologiím a sociálním sítím. Inspiraci nabídnou zajímaví hosté z jiných regionů. Například o propagaci na síti TikTok budou přednášet kolegové z Pardubic,“ říká ředitel pořádající agentury Ing. Lukáš Pichlík. Sekce Wellbeing Tourism se bude věnovat cestování za uzdravením duše i těla. Posledním tématem pak bude Přeshraniční spolupráce. „O spolupráci se Saskem bude hovořit nový ředitel Destinační agentury Krušnohoří, věnovat se budeme také projektu zápisu Žatce na seznam světového dědictví UNESCO či kongresové turistice,“ doplňuje ředitel.

V rámci spolupráce s regionálními partnery se Destinační agentura spojila se Středním odborným učilištěm a Střední odbornou školou SČMSD Žatec, jejíž žáci se postarají o občerstvení účastníků konference.

Poslední konference Stop&Stay se konala vloni ve výstavním pavilonu lounského výstaviště. V Žatci se tato odborná konference uskutečnila naposledy v roce 2014 a poté vystřídala celou řadu lokalit v Dolním Poohří. 

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…