Žatec: Severočeská vodárenská společnost vymění v centru města část vodovodu a kanalizace

14.04.2019 16:58

SVSSeveročeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje plánovanou investiční akci roku 2019: V Žatci, v ulici Josefa Hory a na náměstí 5. května, provede rekonstrukci kanalizace v délce 90,10 metrů a vodovodu v délce 242 metrů pro cca 100 napojených obyvatel.

Žatec: Severočeská vodárenská společnost vymění v centru města část vodovodu a kanalizace
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

S pracemi souvisí aktuální omezení dopravy, tedy zákaz průjezdu části náměstí a omezená možnost parkování.

Vodovod v této lokalitě byl uveden do provozu v roce 1955. Je již dožilý s narůstajícím počtem poruch. Kanalizace pochází z roku 1956.

Stavba proběhne jak otevřeným výkopem, tak vzhledem k lokálním podmínkám také s použitím bezvýkopové metody pro část pokládky vodovodního potrubí.

Pro kanalizaci bude použito potrubí z kameniny DN 300. Součástí stavby je i přepojení všech kanalizačních přípojek. Pro vodovod bude použito potrubí z tvárné litiny DN 100 a DN 150. Zároveň dojde k přepojení 18 ks vodovodních přípojek z vysokohustotního polyetylenu.

Rekonstruované vodovodní řady budou při rekonstrukci odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou bude zajištěno provizorním povrchovým vodovodem.

Investorem stavby je SVS. Stavba byla zahájena protokolárním předáním staveniště 1. dubna 2019. Následně zhotovitel zajišťoval vytyčení inženýrských sítí, výkopové povolení vč. podmínek ke zvláštnímu užívání komunikace pro provádění stavebních prací, zajištění dopravního značení, a zřízení staveniště. Vlastní stavební práce začínají v těchto dnech. Dle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději do 6 měsíců od předání staveniště, tj. do 1. října 2019.

Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Louny, kde SVS pro rok 2019 naplánovala celkem 32 staveb k obnově majetku i strategických (vyvolaných legislativou), a to o celkovém objemu investic 174,5 mil. korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…