Žatec: Začíná oprava Pražské ulice

17.04.2022 13:27 | Tisková zpráva

Mnoho let kritizovaný povrch Pražské ulice se konečně dočká opravy. Silnice má dostat nový asfalt od kruhového objezdu u domova po seniory až po odbočku na Bezděkov. Vše ale bude hotové až příští rok, protože nejprve musí proběhnout oprava vodovodu a kanalizace.

Žatec: Začíná oprava Pražské ulice
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Právě investice Severočeské vodárenské společnosti, která bude rozdělená do tří etap, opravu Pražské ulice zahájí, a to od úterý 19. dubna.

První etapa proběhne od 19. 4. do 31. 7. a SVS v té době bude opravovat své sítě od kruhového objezdu u domova pro seniory po křižovatku Pražské a Dukelské ulice.

Druhá etapa potrvá od 1. 8. do 30. 11. 2022 a bude se týkat vodovodu a kanalizace mezi křižovatkou s Dukelskou ulicí a křižovatkou s ulicí K. H. Máchy (u hřbitova). Třetí etapa je naplánována na období od dubna do července 2023.

Práce SVS budou probíhat jen v jednom jízdním pruhu, ale doprava bude vždy uzavřená v obou směrech. Objízdná trasa pro osobní automobily bude vedena okolními ulicemi, pro nákladní dopravu přes Staňkovice, Tvršice a Zálužice.

Jde o investici SVS, následnou opravu silnici v jednom jízdním pruhu měla zajistit Správa a údržba silnic. Na popud zástupců města Žatec ale bude koordinace všech prací širší: Hlavní změnou proti původnímu záměru SVS a SÚS bude nový povrch v celé šíři ulice. „Po skončení prací ve druhé etapě dostane nový povrch celá šířka silnice od Domova pro seniory až po křižovatku s ulicí K. H. Máchy. Navíc se nám povedlo domluvit, že jakmile bude vždy část prací hotová a povrch po výkopu alespoň zpevněný, budou po něm moci lidé jezdit do ulic, kde bydlí,“ uvedl místostarosta Žatce Radim Laibl.

Druhá část vozovky v Pražské ulici, tedy od ulice K. H. Máchy po křižovatku s Bezděkovem, dostane nový asfaltový povrch po skončení třetí etapy investice SVS, nejspíš příští rok v létě. „Vše by mělo vyvrcholit stavbou nového kruhového objezdu, který vznikne v místě odbočení k Bezděkovu, kde navíc vzniká nová obytná čtvrť,“ doplnil Radim Laibl.

Přestože stavební práce v Pražské ulici zkomplikují dopravu v části Žatce na řadu měsíců, jde v konečném důsledku o dobrou zprávu: Stav vozovky v Pražské ulici, která je majetkem kraje, byl dlouhodobé kritizován mnoha obyvateli Žatce. Argumenty města, že výpadovka na Louny nutně potřebuje opravu, což uváděl i Stavební úřad, ale kraj nepřesvědčily. Investice SVS nyní přispěje jak k vylepšení kanalizačního a vodovodního řadu, tak po zhruba patnácti letech jednání také k opravě povrchu vozovky Pražské ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…