Závěrečný účet města Kroměříž za loňský rok vykazuje pozitivní trend

03.07.2016 7:31 | Zprávy

Na 37. zasedání Rady města Kroměříže (RMK), které se uskutečnilo 13. června 2016, předložil starosta města Kroměříž Jaroslav Němec k projednání návrh závěrečného účtu města Kroměříže za rok 2015.

Závěrečný účet města Kroměříž za loňský rok vykazuje pozitivní trend
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

RMK poté po projednání doporučila tento návrh schválit Zastupitelstvu města Kroměříže (ZMK). Závěrečný účet města za rok 2015 pak byl v souladu se zákonem o rozpočtových pravidlech zveřejněn na úřední desce k připomínkování před jeho projednáním.

Hospodaření města za toto období skončilo s kladným hospodářským výsledkem 49,9 mil. Kč.(528,4 mil. Kč - příjmy celkem a 497,2 mil. Kč - výdaje celkem). Tohoto výsledku město Kroměříž dosáhlo jednak přeplněním rozpočtových příjmů o 4% a zároveň nedočerpáním rozpočtových výdajů o 5%. 

Z výsledku hospodaření je patrný trend posledních let, a to nárůst daňových příjmů, které pozitivně hospodaření ovlivnily. Provozní saldo vlastního hospodaření, při započtení běžných příjmů a výdajů za toto období, pak dosáhlo 76 mil. Kč a po odpočtu splátek úvěru činilo cca 43 mil. Kč pro další účelové aktivity města.
Tak, jako v předcházejících letech, pokračuje sestupná tendence úvěrového zatížení, které k 31. 12. 2015 vykazuje zůstatek 21.4 mil. Kč.

Závěrečná zpráva auditora o výsledku přezkoumání hospodaření za toto období pak konstatuje, že nebyly shledány chyby a nedostatky mající závažnost, která by zkreslovala pravdivost předkládané účetní závěrky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

22:28 Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

Členové Dance Center Marverci přivezli z nedávného Mistrovství Evropy Best Dance Group zlaté medaile…