Žďár nad Sázavou: Město bude jednou ročně udělovat cenu za zásluhy

01.09.2016 10:05

Martina Sáblíková převezme ocenění na Staré radnici.

Žďár nad Sázavou: Město bude jednou ročně udělovat cenu za zásluhy
Foto: Žďár nad Sázavou
Popisek: Žďár nad Sázavou, bazilika.

Slavnostní předání Ceny města Žďár nad Sázavou Martině Sáblíkové, která byla veřejností na udělení této ceny nominována, proběhne ve čtvrtek 1. 9. 2016 v 17.00 hodin v obřadní síni na Staré radnici. Součástí programu slavnostního předání ocenění bude autogramiáda Martiny Sáblíkové.

Zastupitelstvo meˇsta Žďáru nad Sázavou schválilo v prosinci 2015 pravidla pro udělování Ceny města Žďár nad Sázavou občanům města jako morální ocenění za významné zásluhy, především v oblastech kultura, sport, vzdělávání, věda, veřejný život. Ocenění může být rovněž uděleno občanům města za mimořádné činy spojené s osobním hrdinstvím, které znamenaly záchranu života nebo zdraví občanů města. Ve výjimečných případech může být ocenění uděleno i osobám, které nejsou občany města Žďáru nad Sázavou, tato výjimka musí být ale řádně odůvodněna. V jednom kalendářním roce může být ocenění uděleno maximálně jedné osobě, nebo jednomu kolektivu. Ocenění může být uděleno jedné osobě pouze jednou, opakované udělení není přípustné, rovněž může být uděleno in memoriam. Návrhy na udělení ocenění mohou podávat jednak občané města nebo firmy sídlící ve Žďáře nad Sázavou osobně, ale i prostřednictvím členů zastupitelstva města.

Ocenění bude vždy uděleno na základě návrhů přijatých v předcházejícím kalendářním roce. Návrhy na udělení letošního ocenění musely být výjimečně podávány do konce února 2016. Každý návrh musel obsahovat jméno a příjmení navrhované osobnosti, popřípadě bydliště či jiné kontaktní údaje, dále odůvodnění návrhu v rozsahu minimálně půl normostrany (900 znaků). Navrhovatel musí rovněž uvést své jméno a příjmení, firmy název, adresu a kontaktní telefon, případně e-mail. Rada města návrhy projednala a následně v květnu 2016 předložila zastupitelstvu města k rozhodnutí o udělení ocenění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …