Železný Brod: Plánované opravy a výstavba nových chodníků

30.09.2017 15:48

Město Železný Brod připravuje na příští roky několik akcí, které se týkají chodníků ve městě. Jsou připravovány jednak rekonstrukce, tak i výstavby nových chodníků.

Železný Brod: Plánované opravy a výstavba nových chodníků
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Rekonstrukcí by měly projít chodníky ve Štefánikově ulici, kde by měl být v roce 2018 vyměněn povrch na zbytku chodníku, přilehlém k Hotelu Veselý. Protější strana se dočká snad v roce 2019. Připravuje se i rekonstrukce chodníku ve Školní ulici. V této části by se mělo měnit i veřejné osvětlení.

Nové chodníky jsou projektovány v Těpeřské ulici, kde by měla být dokončena celá pěší trasa k poliklinice, aby chodci mohli dojít bezpečně z centra města až ke zdravotnímu zařízení.

Další chodník, který je v závěrečné fázi příprav, je chodník v Příčné ulici, navazující na stávající chodník okolo bytových domů směrem k budově bytového podniku a dále směrem k Jizeře.

Poslední nově připravovaný chodník, navazující na chodník k Rafandě, který bude pokračovat ke koupališti. Tento chodník nabídne bezpečnou trasu z města až na koupaliště, aniž by bylo nutno vstupovat do vozovky. Tím dojde ke zvýšení bezpečnosti chodců.

Chodníkem, jenž má velký bezpečnostní význam je i chodník na Jiráskově nábřeží, řešený v rámci regenerace tohoto sídliště. V této lokalitě se jedná o částečnou rekonstrukci (od mostu přes Jizeru zhruba po křižovatku s Poštovní ulicí) a částečně o vybudování nového chodníku (od křižovatky s Poštovní ulicí k domu čp. 712).

Věříme, že se podaří v naplánované akce zrealizovat tak, jak je naplánováno. U některých akcí bude Město Železný Brod investorem s plnou platbou z vlastních zdrojů, u některých doufáme, že se podaří získat příspěvek. Vše je v současné době otevřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…