Železný Brod hledá možnosti spolupráce s Olszynou

17.02.2016 15:01

V pondělí 15. února proběhlo na Městském úřadě v Olszyně setkání zástupců Města Železný Brod a Obce Olszyna.

Železný Brod hledá možnosti spolupráce s Olszynou
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Cílem schůzky, kterou inicioval starosta Železného Brodu, Mgr. František Lufinka, bylo navázání kontaktu se starostou Olszyny, mgr. Leszkem Leśko, prohloubení vzájemné komunikace a přeshraniční spolupráce.

Brodského starostu při cestě doprovázel Mgr. Řehák z Odboru územního plánování a regionálního rozvoje MěÚ a společně s polskými kolegy v Olszyně navštívili místní Kulturní centrum – Gminny Ośrodek Kultury. Centrum bylo vybudováno z  brownfieldu (bývalého objektu továrny na nábytek) a občanům nabízí pestré kulturní vyžití, například knihovnu, multifunkční učebny, společenskou místnost a další.

Radnice hodnotí návštěvu Olszyny jako dobrý krok k oživení vzájemného partnerství a bude podporovat jakékoliv společné diskuze, setkávání a podílení se na společných projektech, třeba prostřednictvím Česko-polských fondů.

Mgr. František Lufinka, starosta města, dodává: „Stav dotačních programů pro období 2014–2020 je tak katastrofální, že je nutné hledat partnery pro česko-polské nebo česko-německé projekty, aby bylo snazší čerpat finance. Olszyna je naší dlouholetou partnerskou obcí a v minulých letech, především během starostování Mgr. Václava Horáčka, se spolupráce dařila a vzájemné vztahy byly na velmi pěkné úrovni.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…