Zemřel známý berounský malíř Viktor Korček

23.07.2012 20:00

Ve čtvrtek 19. 7. 2012 zemřel v Berouně známý malíř, výtvarník a manažer v oboru kultury Viktor Korček, absolvent FF UK - oboru teorie kultury. Viktor Korček za téměř 40 let své výtvarné činnosti vytvořil téměř 300 obrazů, více jak tisíc kreseb a grafik, plastiky a desítky výtvarných architektonických návrhů.

Zemřel známý berounský malíř Viktor Korček
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Jeho díla jsou součástí sbírek jak v České republice, tak i v zahraničí. Viktor Korček studoval mimo jiné u pedagogů jako byli prof. Bohumil Kraus, národní umělec Karel Souček, či ak.mal.Karel Březina. Maloval převážně oleje, a zvláštní kombinace pryskyice a epromalu.

Jako manažer berounského kulturního střediska realizoval výstavy například Jana Preislera, Maxe Švabinského, rodiny Mánesů, Karla Svolinského a dalších. Korček byl také hybnou silou a projektovým manažerem při zakládání a řízení mnoha ročníků Mezinárodního hudebního festivalu Talichův Beroun.

Jako pedagog se věnoval práci v ateliéru pouze své dceři Veronice a synu Viktorovi ml. S nimi připravoval společnou svou další výstavu k 65. narozeninám v roce 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…