Zlín: Bagr v parčíku za divadlem - zlomyslnost investora?

15.12.2015 14:06

Zlomyslnost. Tak vnímá rada města dnešní zahájení stavby několika polyfunkčních domů v parčíku za divadlem. Investor práce započal i přesto, že mu k 31. prosinci 2015 končí dlouhodobé smlouvy, na jejichž základě měl stavbu bytových domů dokončit a zkolaudovat. A také přesto, že mu rada města jasně sdělila, že prodloužení těchto smluv již neschválí a neudělí souhlas s kácením dřevin.

Zlín: Bagr v parčíku za divadlem - zlomyslnost investora?
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

 „Ze strany investora to za stávajících okolností považujeme za zlomyslnost, neboť dobře ví, že mu smluvní vztah k pozemkům za pár dní skončí a že město pak bude požadovat ukončení prací a uvedení pozemků do původního stavu. Mohu všechny ujistit, že kácení zeleně v parčíku jsme nepovolili a ani neodsouhlasili prodloužení užívacích vztahů k pozemkům,“ sdělil primátor Miroslav Adámek.

Záměr umožnit postavení polyfunkčních domů v prostoru za divadlem schválilo v roce 2009 tehdejší vedení města. Investor však nestihl ve stanoveném termínu projekt zrealizovat, proto požádal v roce 2011 radní o prodloužení smluv do konce letošního roku. Ti mu těsnou většinou vyhověli, své rozhodnutí odůvodnili tím, že nechtěli zabrzdit dlouho připravovaný projekt. Ani během následujících let však k zahájení stavby nedošlo.

Kvůli opakovanému nedodržení termínů rada města ztratila v investora důvěru. „S ohledem na jeho opakovaná prodlení s plněním termínů jsme již delší dobu měli pochybnost, zda je vůbec schopný polyfunkční domy postavit. O našem stanovisku jsme ho již informovali. To, co předvedl, nás jen ujistilo, že rozhodnutí o ukončení spolupráce s ním bylo namístě,“ konstatoval Miroslav Adámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…