Zlín: Chcete si vyrazit? Inspirujte se na novém webu města

03.08.2015 13:40

Tipy na výlety a návštěvy, kulturní a sportovní akce, předprodeje vstupenek, videa i praktické informace. Radnice spustila pořádně „našlapaný“ web, který je určený jak pro návštěvníky Zlína, tak i jeho obyvatele. Naleznou ho na odkazu: www.ic-zlin.cz.

Zlín: Chcete si vyrazit? Inspirujte se na novém webu města
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Snahou tvůrců webu bylo, aby byl co nejvíce přehledný a nabídl maximum informací o možnostech trávení volného času ve Zlíně. „Naše město má určitě turistům co nabídnout, proto je důležité, aby věděli, kdy a kam se mohou vydat. V tomto jim nový web určitě poradí. A skvěle poslouží i Zlíňanům,“ nepochybuje primátor Miroslav Adámek.

Tvorba webu zabrala několik měsíců. Před zpřístupněním veřejnosti jej radnice nechala otestovat i od vybraných potencionálních uživatelů, což pomohlo odstranit ještě některé nedostatky.

Nový web se bude nejen pravidelně aktualizovat, ale také průběžně vylepšovat. „Počítáme třeba s cizojazyčnými překlady a to do angličtiny, němčiny a polštiny. V další fázi přibudou ruské a francouzské mutace,“ prohlásila Eva Manišová, vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací magistrátu.

Přestože Zlín nemá pověst top turistického města, v praxi si na nezájem návštěvníků rozhodně nemůže stěžovat. Například Zoo v Lešné je dlouhodobě nejnavštěvovanějším místem na Moravě, v rámci celé země se drží v první desítce. Loni do ní zavítalo 585 118 lidí. Téměř 105 tisíc návštěvníků si v roce 2014 našlo cestu do Muzea Jihovýchodní Moravy. Vyhlášený je Zlín také tradičními akcemi, na červnový mezinárodní filmový festival nebo srpnovou motoristickou Barum Czech Rally Zlín přijíždí každoročně statisíce návštěvníků. Možnosti příjemného trávení volného času už několik let rozšiřuje projekt Živé (nejen) náměstí, který nabízí zdarma akce v různých částech Zlína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …