Zlín: Hudební altán není vhodný pro muzikanty. Radnice požaduje nápravu

21.12.2015 19:47

Hudební altán v parku Komenského má velmi špatnou akustiku a je pro pořádání akcí tohoto druhu zcela nevhodný. Na tento fakt upozorňují od jeho otevření muzikanti i další uživatelé. Radnice proto požaduje po architektu Pavlu Mudříkovi, podle jehož návrhu byl postaven, takové stavební zásahy, které by akustiku zlepšily.

Zlín: Hudební altán není vhodný pro muzikanty. Radnice požaduje nápravu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Mít hudební altán a nemoci v něm pořádat hudební akce – to je prostě neúnosná situace. Je na Pavlu Mudříkovi, aby akustiku vylepšil. Naše zadání bylo od počátku jasné, objednali jsme si altán, ve kterém by se mohla provozovat hudba,“ upozornil náměstek Dalibor Stříbný, do jehož kompetencí patří kultura.

Architekt Pavel Mudřík je připraven problém s hudebním altánem vyřešit. „Určitě něco vymyslím. Potřebuji však vědět, jaký je hlavní problém. Jestli v rezonanci, odrazivosti nebo v něčem jiném. Jakmile to budu vědět, tak navrhnu možnosti,“ slíbil.

Park Komenského prošel zásadní proměnou v roce 2014. Nově zde bylo vysazeno celkem 296 stromů,  3 984 keřů a 11 434 trvale rostoucích květin. Instalováno zde bylo moderní dětské hřiště, lavičky, tráva je uzpůsobena ke sportování či odpočinku, návštěvníci mají k dispozici bezplatný signál WiFi. Velkou úpravou prošla i přilehlá ulice Školní, která se proměnila v první zlínský bulvár určený výhradně pro pěší.

Proměnu parku Komenského přijala veřejnost velmi kladně, stejně jako odborníci. V soutěži Svazu zakládání a údržby zeleně získal titul Park roku 2015 v České republice.

Většinu potíží, které se po jeho otevření objevily, se již podařilo odstranit. Nejzávažnějším byly mezery v zástěnu u hřiště, kterými mohly probíhat děti na frekventovanou silnici na ulici Štefánikova. Tento problém radnice vyřešila vyplněním mezer kůly. „Autor projektu, architekt Pavel Mudřík, proti tomuto opatření protestoval a trval na zachování mezer. S tím jsme nesouhlasili, zdraví dětí a dalších uživatelů parku je pro nás přednější,“ prohlásil náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…