Zlín: Jízdenky MHD mění svůj vzhled

23.05.2011 12:27

Tištěné jízdenky Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (tzn. všechny jízdenky mimo těch, které se prodávají v automatech) budou mít oproti současnosti mírně odlišný vzhled.

Zlín: Jízdenky MHD mění svůj vzhled

Změní se především odstíny barev a tvar šipky, která je na nich vyznačena. Jízdenky dosavadního grafického vzhledu však zůstávají v platnosti a cestující je mohou bez obav dál využívat, dokud své vlastní zásoby nevyčerpají. Cena jízdného zůstává stejná.

"Vzhled jízdenek se lehce změní v souvislosti s přechodem na jinou tiskárnu," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. Výhodou pro DSZO je skutečnost, že zatímco předchozí tiskárna umožňovala tisk každého druhu jízdenek v počtu nejméně 100 tisíc kusů, nový dodavatel je schopen vytisknout jakékoli množství a DSZO je vázána jen celkovou velikostí objednávky. "V minulosti jsme proto postupně ukončovali prodej jízdenek s malou roční spotřebou (do 50 tisíc kusů za rok). Šlo např. o týdenní jízdenky, jízdenky na tři dny, jízdenky na 2 jízdy apod. Nyní budou naše předprodejní místa nabízet opět plný sortiment jízdenek," dodal Josef Kocháň.
 Předchozí grafický vzhled jízdenek se používal už od roku 2003, kdy se naposledy měnila cena jízdného, u jízdenek na tři a sedm dnů dokonce od roku 2000. Jízdenky si zachovávají všechny bezpečnostní prvky, které brání jejich kopírování. DSZO udržuje pro každý druh jízdenek zásobu, která odpovídá jejich tříměsíční spotřebě. Například u nejčastěji používaných jízdenek za 9 Kč činí minimální zásoba 300 tisíc kusů.
 Podoba nových jízdenek bude před zahájením jejich prodeje zveřejněna na internetových stránkách www.dszo.cz. Na obrázku v této tiskové zprávě je ukázka nového designu jízdenek platných v systému Zlínské integrované dopravy (MHD + vlak).

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…