Zlín: Kontaktní místo živnostenského úřadu patří k nejvytíženějším v republice

19.02.2021 15:47

Jednotné kontaktní místo, provozované Odborem živnostenským Magistrátu města Zlína, nabízí služby podnikatelům již deset let. Z patnácti jednotných kontaktních míst v rámci celé České republiky se v roce 2020 zařadilo mezi nejvytíženější. A to jak z hlediska výkonnosti, tak zaevidovaných dotazů.

Zlín: Kontaktní místo živnostenského úřadu patří k nejvytíženějším v republice
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Jsme rádi, že se na nás obrací podnikatelé s velkou důvěrou. Výkon každoročně vyhodnocuje Ministerstvo průmyslu a obchodu. Na základě zaevidovaných a následně řešených dotazů vedených v systému SINPRO tak dochází k přerozdělování finančních prostředků na výkon státní správy. V loňském roce registrovaly větší nápor pouze kontaktní místa v Brně a Ostravě, tedy ve městech větších, než je Zlín,“ uvedla vedoucí Odboru živnostenského Magistrátu města Zlína Naděžda Hasíková.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Prostřednictvím Jednotného kontaktního místa živnostenského úřadu mohou podnikatelé získat cenné informace. Ať už využijí služeb tuzemští podnikatelé, kteří chtějí rozšířit své podnikatelské aktivity do jiných členských zemí Evropské unie nebo se o radu přihlásí zahraniční podnikatelé, kteří se snaží zahájit své působení v České republice.

„Na základě konkrétních dotazů poskytujeme podnikatelům požadované údaje o možnostech získání příslušných oprávnění pro výkon zamýšlené podnikatelské činnosti a zároveň je směřujeme na příslušné instituce. Komunikace probíhá jak v češtině, tak samozřejmě i v anglickém jazyce, a to vždy na profesionální úrovni,“ popsala Naděžda Hasíková.

Jednotné kontaktní místo zprostředkovává také oznámení vůči jiným správním úřadům v České republice, poskytuje informace o regulaci povolání či přijímá podání spojená s uznáváním profesních kvalifikací. V době koronavirové pandemie a uzavření škol například pracovníci pomáhají osobám samostatně výdělečně činným s vyplněním a odesláním žádostí o „ošetřovné“.

Požadované informace mohou zájemci získat bezplatně a z pohodlí kanceláře či domova. Jednotné kontaktní místo ve Zlíně lze kontaktovat prostřednictvím interaktivního formuláře umístěného na internetových stránkách ZDE, telefonicky na telefonním čísle 577 630 914, e-mailem na adrese jkm@zlin.eu. Osobně či poštou na adrese Magistrát města Zlína, Odbor živnostenský, Zarámí 4421.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…