Zlín: Město nabízí k prodeji sedadla z Velkého kina a obložení z Domu umění

09.10.2017 16:00

Město Zlín nabízí ke koupi 675 kusů sedadel a 17 dvojsedadel z Velkého kina. K prodeji jsou z důvodu blížících se prací na statickém zajištěni této budovy.

Zlín: Město nabízí k prodeji sedadla z Velkého kina a obložení z Domu umění
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Před zahájením prací musí být hlediště demontováno. Cena za nabízené sedačky a dvojsedačky nebyla stanovena a záleží tak na nabídce případných kupců. Sedačky a dvojsedačky město pořídilo v roce 2004.

„Jsou tak stále velmi zachovalé a v jiných sálech mohou být k užitku. Městu se je však vyplatí prodat, protože cena za jejich uskladnění po dobu rekonstrukce Velkého kina by pravděpodobně převýšila náklady na pořízení sedadel nových,“ vysvětlil náměstek primátora Patrik Kamas.

Z původně více než tisíce sedadel už jich více než tři stovky putovaly na Slovensko. Koupila je společnost Darton z Komárna. Jeden kus za 18 EUR.

Kromě sedaček z Velkého kina nabízí město Zlín k prodeji také cca 300 metrů čtverečních, dřevěného obložení hlavního sálu z bývalého Domu umění. Nemá pro něj další využití, protože objekt se mění zpět na Památník Tomáše Bati.

„Obložení bylo demontováno restaurátorským způsobem a nyní je uloženo v prostorách bývalého Velkého kina, kde si jej mohou prohlédnout případní zájemci o koupi,“ dodal Jiří Korec, náměstek primátora pro oblast kultury.

Více informací včetně důležitých kontaktů naleznete zde a zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…