Zlín: Město pracuje na zbudování dočasného odstavného parkoviště

05.02.2020 6:31

Volný prostor po zbouraném torzu chce město lépe využít. Současným nejvhodnějším řešením je vybudování dočasného parkoviště, které navýší kapacitu parkovacích míst na Jižních Svazích.

Zlín: Město pracuje na zbudování dočasného odstavného parkoviště
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Rada města Zlína na svém pondělním zasedání (3. února 2020) odsouhlasila přípravu projektu dočasného parkoviště po zbouraném torzu na Jižních Svazích. Stavba by mohla začít již v tomto roce, pokud budou přiděleny finanční prostředky.

Plánované dočasné parkoviště má sloužit především dodávkám, ale i osobním vozům. Celkem by tak mohlo vzniknout až 75 míst, čímž chce město navýšit kapacitu parkovacích stání pro největší zlínské sídliště. Povrch bude vyhotoven z živičného recyklátu, který je propustný.

V části Jižních Svahů se již zavádí zákaz stání vozidel s délkou nad 5 metrů, a sice uvnitř stávajících zón s dopravním omezením v sídlištní lokalitě Na Honech a Podlesí. Majitelé dodávek tak budou mít možnost vozidla zaparkovat na dočasném parkovišti a přitom nebudou přesahovat vymezený prostor.

„Bohužel obyvatelé sídliště se s parkujícími dodávkami na veřejných parkovacích místech setkávají čím dál častěji, což město vedlo k novému nařízení. Vozidla využívaná převážně k výdělečné činnosti by měla být parkována v areálech firmy. Přicházíme však s určitým kompromisem, kdy chceme navýšit parkovací kapacity na Jižních Svazích pro osobní automobily a zároveň dát lidem možnost zaparkovat v docházkové vzdálenosti s několika místy pro tato dodávková vozidla,“ sdělil Michal Čížek. 

Součástí vybudování dočasného odstavného parkoviště bude i přístupový chodník ze stávajícího parkoviště na ulici Česká a přechod pro chodce zajišťující bezpečný přechod chodců.

Předpokládané zahájení výstavby je odhadováno na letní měsíce, kdy by měly být vyřízeny všechny dokumenty projekční přípravy. Odhadovaná cena výstavby činí cca 2 mil. korun.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…